Co dělat když majitelka podružného elektroměru neplatí?

<< < (2/14) > >>

Peeetr:
Díky za odpověi. No smlouvu bohužel nemáme, protože dříve naše vztahy byly úplně na jiné úrovni, pochopitelně daleko lepší - chápu, moje chyba.
Ano je majitelkou 1/2 domu, stejně jako já té druhé.
Stav el. rozvodu v obou částech domu je dle mého názoru vyhovující.
Zaplombovaný je pouze elektroměr hlavní.
Větu: Ne? Poruchy se stávají ... stav instalace je nevyhovující.. . hrozí zvýšená pravděpodobnos t požáru ...  Jsem úplně nepochopil.
Jaký je tedy další postup řešení problému?

Ján Garaj:
Citace: Peeetr  12.02.2012, 18:39

Díky za odpověi. No smlouvu bohužel nemáme, protože dříve naše vztahy byly úplně na jiné úrovni, pochopitelně daleko lepší - chápu, moje chyba.
Ano je majitelkou 1/2 domu, stejně jako já té druhé.
Jaký je tedy další postup řešení problému?

Napísal som vám presne? Nic není jako dřív... Najhoršie to býva s rodinou

Peeetr:
Dobře, ale co dál? mohu ji tedy odpojit. Samozřejmě bych ji nejprve poslal doporučený dopis s tím, že bude odpojena. A ještě bych se chtěl zeptat, jaké je průměrná cena nové přípojky a jak dlouho to trvá?

Štefan Beláň:
Citace: Jiří Mudra  12.02.2012, 18:29

Více přípojek možných je....
nechť si paní vyřídí svou přípojku, finančně se jí to vymstí...

TO: Mudra a Peeetr

Více přípojek není standardní řešení a povolují se pouze ve výjimečných případech pro rozsáhlé objekty.
Pro bytové objekty se zřizuje pouze jedna přípojka,  ale více odběrných míst.

Ano, paní si bude muset zažádat o nové odběrné místo a zaplatit příslušný poplatek (200,- nebo 500,-Kč/A) a technicky vyřešit vybudování nového odběrného místa. Možná že dojde i k situaci, že se bude muset posílit stávající přípojka.To už záleží na místní situaci a vyjádření dodavatele.

PS: Pokud neplatí svůj podíl na spotřebě, opojit (vypnout) ji můžete v naprostém klidu. Distributoři to řeší naprosto stejně.
Zajímalo by mne, kdo je majitelem daného objektu? Je to důležitá informace pro další postup v jednání s distributorem.

Peeetr:
PS: Pokud neplatí svůj podíl na spotřebě, opojit (vypnout) ji můžete v naprostém klidu. Distributoři to řeší naprosto stejně.
Tak samozřejmě přesně to jsem si chtěl přečíst  (dance) Jen tedy pro jistotu, protože je to radikální krok. Skutečně to mohu udělat, přestože nemám smlouvu, ale pouze jsme se ústně dohodli, že bude platit svůj podíl?
A jak byste to tedy udělali? Já bych napsal ten dopis, že bude odpojena z důvodu, že neplatí a ať si zřídí vlastní přípojku a dal bych tam 30dní čas.
A pokud by tedy hned doplatila chybějící částku (je toho za tři měsíce) musím ji zase připojit nebo ne?
Mě jde prostě o to, že i když by to doplatila, tak už dále nechci aby byl ten podružný elektroměr, protože se to neosvědčilo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana