Co dělat když majitelka podružného elektroměru neplatí?

<< < (3/14) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Peeetr  12.02.2012, 19:15

A jak byste to tedy udělali? Já bych napsal ten dopis, že bude odpojena z důvodu, že neplatí a ať si zřídí vlastní přípojku a dal bych tam 30dní čas.
A pokud by tedy hned doplatila chybějící částku (je toho za tři měsíce) musím ji zase připojit nebo ne?
Mě jde prostě o to, že i když by to doplatila, tak už dále nechci aby byl ten podružný elektroměr, protože se to neosvědčilo.

TO: Peeetr

To, že jste se ústně dohodli je hezké a z vaší strany slušnost. Musím vás ale upozornit, že je to tak trochu v rozporu z vaší smlouvou s distributorem. Nepředpokládám, že jste si předem (před společnou dohodou) zažádal o jeho souhlas a tím jste se dopustil přestupku. Ale nepanikařte, je to zcela rozšířený,  i když ne zrovna legální,  způsob odběru dvou spřízněných osob v jenom objektu.

Pokud tomu tak je, a souhlas distributora nemáte, nemáte ani žádnou "zakázanou" povinnost přenechávat část elektřiny jinému uživateli.

Napište paní,  že pro neplacení podílu, rušíte společnou ústní dohodu a že její odběr odpojíte např. do 14 dnů,  a po zaplacení například do 2 měsícu rušíte podružné měření a přenechání elektřiny k jejímu užívání,  a aby si zažádala o svůj vlastní odběr u distributora a provedla náležité úpravy.

raj:
Jestli jste spolumajitelé, máte problém.
Doporučil bych pohrozit soudním zrušením spoluvlastnict ví, včetně následného vypořádání.

Peeetr:
Štefan Beláň zřejmě od vás nedorazil celý text. Vidím to jen po Musím vás upozornit, že
Ano jsem spolumajitelé půl na půl. Jaký je ten problém?
Zrušení spoluvlastnict ví bych tedy moc nechtěl. Především mi jde o to zrušení podružného elektroměru.
Jinak přípojka je realizována vzdušným vedením nn.

Tomáš Hradecký:
problém je právě v tom že jste spolumajitelé ,  takže přípojka je Vaše a stejně tak i spolumajitelky ,  elektroinstala ce je Vaše a stejně tak spolumajitelky ,  pokud Vy to odpojíte ona si může pozvat elektrikáře a zase to připojit .. od toho nemá nikdo co mluvit. to není věcí distributora .. on zaplaceno dostává. Je to problém jen vás dvou . Pokud nebudete platit distributor vás odpojí ale oba ,  pokud byste platil pouze svou polovinu ( což nejde protože máte jen jednu přípojku ) distributor vás odpojí .
Musíte se domluvit mezi sebou . (zle)

Peeetr:
Tak aspoň. že odpojit ji mohu. Je zde předpoklad, že informaci o tom, že se může zase připojit nemá.
A požádat ji o to, aby si zřídila vlastní odběrné místo asi mohu že? A musí si ho ona nechat zřídit?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana