Co dělat když majitelka podružného elektroměru neplatí?

<< < (5/14) > >>

Tomáš Hradecký:
Citace: Fuk Tomáš  12.02.2012, 20:01

Odpověď na to, jestli vaše soužití je anebo není společná domácnost hledejte v Občanském zákoníku.
váš problém není technický, ale občanskoprávní .

přesně jde jen o domluvu mezi Vámi protože vše je ve Vaší měřené části....

Peeetr:
Tak už se mi zobrazuje celá odpověď od Štefan Beláň. Váši formu dopisu určitě použiji a  (poklona)  za ni. Dám tedy lhůtu do jednoho měsíce.
K těm možnostem. Bohužel o možnost A jsem se už mnohokrát pokoušel, ale bez úspěchu. Možnost C vylučuji, takže zbývá B.

To prokazatelné vypovědění dohody je ten doporučený dopis, předpokládám. A to že chci, aby si realizovala vlastní odběrné místo bych mohl chtít i v případě, že by žádný dluh vůči mě neměla, ale jen by mi současný stav nevyhovoval?

A to jak to u nás vypadá. Tak máme jedu přípojku z veřejného rozvodu, který je vzdušný. Pak mám já hlavní elektroměr svoje jističe atd. a spolumajitelka má z mého rozvaděče (asi z elektroměru, nevím jak se to dělá) odbočku na svůj podružný elektroměr a má svoje jističe.
P.S. já mám ještě jističe "čerňáky" bude to něčemu vadit?

Štefan Beláň:
Citace: Peeetr  12.02.2012, 19:55

A jak se určuje jestli máme dva byty a jsme dvě rodiny? Existuje mezi námi příbuzenský vztah, ale nemám ani stejné příjmení.

No pokud se jedná o společné vlastnictví ideálního podílu, bude to problém, který musíte vyřešit jako první věc.
Jinak byste měl hledat v katastru nemovitosti a ve vlastnických smlouvách.

Peeetr:
Štefan Beláň no jaký problém se jedná? Nemůžu po spolumajitelce chtít, aby si zřídila vlastní odběrné místo? Přece jí nemusím dávat část elektřiny k užívání, jak jsem se zde dověděl.

raj:
Citace: Peeetr  12.02.2012, 20:11

Pak mám já hlavní elektroměr svoje jističe atd. a spolumajitelka má z mého rozvaděče (asi z elektroměru, nevím jak se to dělá) odbočku na svůj podružný elektroměr a má svoje jističe.
P.S. já mám ještě jističe "čerňáky" bude to něčemu vadit?

Vy sám nemáte nic. Jste "jen" spoluvlastník.
Počítejte s tím, že na zřízení nové přípojky přispějete polovinou nákladů.
Pokud se nedohodnete, musí rozhodnout soud.
Vím o čem píšu, řešil jsem kdysi podobný problém s teplem.
Soud trval 9 let.
Doporučuji advokáta namísto tohoto fóra.
Udělat odběrné místo bude v tomto sporu to nejjednodušší.

Jak jsem radil, "udělejte závadu".

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana