Co dělat když majitelka podružného elektroměru neplatí?

<< < (6/14) > >>

Milan Hudec:
Citace: Zdenek Rajmont  12.02.2012, 20:48

Vy sám nemáte nic. Jste "jen" spoluvlastník.
Počítejte s tím, že na zřízení nové přípojky přispějete polovinou nákladů.
Pokud se nedohodnete, musí rozhodnout soud.

Jak jsem radil, "udělejte závadu".

Může ale coby spoluvlastník nechat zrušit připojení třebas od EON a současně zažádat o nové jen na vlastní triko a svůj rozvaděč.                     

Peeetr:
Tak s tím vytvořením závady to moc nadějně nevidím. Nechápu jakého charakteru by měla být a co by se tím docílilo. Viděl bych to tedy na ten dopis s tím, že zruším do 1 měsíce předávání části elektřiny k užívání. Raději zaplatím tu polovinu na druhé odběrné místo, než bych se tímto do smrti zatěžoval. V té polovině na nové odběrné místo je pouze půlka na připojovací poplateka za počet ampér, nebo i náklady na další elektroměr, skříň na elektroměr atd. ?

Štefan Beláň:
Citace: Peeetr  12.02.2012, 20:29

Štefan Beláň no jaký problém se jedná? Nemohu po spolumajitelce chtít, aby si zřídila vlastní odběrné místo? Přece jí nemusím dávat část elektřiny k užívání,  jak jsem se zde dověděl.

TO: Peeetr

Asi takhle, pokud se jedná o jedno generační domek, tj. s jednou bytovou jednotkou a vy jste byli manželé a domek je společným jměním manželů (i když bývalých),  a vy jste se dohodli, že budete užívat nějaké části společně a nějaké části jednotlivě pod uzavřením jako vlastnící,  musíte vyřešit nejdříve majetkové vztahy a dát do souladu části objektu dle stavebního zákona = provést stavební úpravy tak, aby byly dvě bytové jednotky určité kategorie. Z toho automaticky vyplyne, že každá jednotka musí mít vlastní odběrné místo a vlastní kupní smlouvu o dodávce elektřiny.

Možná že se jedná o dvou generační objekt, pak ale není co řešit, pokud každý vlastníte jednu jednotku.

To už je ale spíš práce pro právníka, než pro elektrikáře.

Lubomír Jindra:
Smlouvu na odběr elektrické energie máte vy, takže je vaše a sousedku můžete odpojit kdy budete chtít.
Žádné války bych se neobával, protože elektřinu potřebuje k životu každý a každý komu nejde lednička a televize také rychle pochopí, že jediná cesta jak elektrickou energii získat, je normálně legálně požádat o připojení, pak splnit technické podmínky k realizaci, zaplatit poplatek za příkon a uzavřít smlouvu.

Pokud je v elektroměrovém rozvaděči místo jen pro jeden elektroměr, bude to trošku dražší, ale stále jediné řešení  :)

Peeetr:
Pánové, všem díky za odpovědi. Pokusím se to tedy vyřešit bez právníka, tak že zašlu ten dopis, jak jsem zde již zmínil. A pokud budu vyrozuměn s tím, že bych měl polovinu nákladů na nové přípojné místo zaplatit, zaplatím ji.
Pokud to nepomůže, žádné nové přípojné místo zřízeno nebude a i když spolumajitelku odpojím a ona se opět připojí, využiji služeb právníka.
A dům jsem získali v rámci dědictví. Každý jednu ideální polovinu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana