Čím sepnout relé (na 1 sec) při odběru proudu na vedení / zásuvce ?
kully:
Potřeboval bych aby zapnutí jednoho spotřebiče zaplo i spotřebič jiný. Představoval bych si zásuvku, která pozná, že v ní prochází proud (zapnutý spotřebič) a tak sepne relé (pro zapnutí druhého spotřebiče).
Navíc bych potřeboval aby relé seplo jen cca na 1 sekundu a po vypnutí spotřebiče by seplo druhé relé (pro vypnutí druhého spotřebiče) taky asi na 1 sekundu. Druhý spotřebič se totiž ovládá stiskem tlačítka.
Je to možné ? Hledal jsem všude na internetu a nikde nic :(
Konkrétní situace:
Chci aby po zapnutí projektoru sjelo elektrické plátno a po vypnutí projektoru plátno zase zajelo. Projektor bohužel výstup na ovládání plátna nemá.
paja040:
Hlídací proudové relé, např. fa ELKO v kombinaci s časovým relé na 1sec.
Vít Rotrekl:
Teď mě napadá šílenost:
- radiofrekvenčn í vysílač - dálkové ovládání
- 2x radiofrekvenčn í příjmač do krabice (bude spínat zásuvku pro projektor a relé pro sjíždění plátna) naladěné na stejný kanál
- vše v katalogu ABB
Otázkou je co na to příkon projektoru a jestli si s tím půjde ten projektor spínat. Nebo nějaké podobné řešení, ovšem bez znalostí jak je provedena kabeláž a podobné věci, se toho moc vymýšlet nedá.
Juraj Rojko:
Není možnost předělat ovládání tak, aby se plátno ovládalo stavem a ne impulsy?
Pokud ne, tak určitě ponechte přístupné i ovládací tlačítko - dřív nebo později se vám určitě povede rozhodit synchronizaci a plátno bude jezdit opačně.
Fuk Tomáš:
Citace: Juraj Rojko 31.01.2012, 21:38
Není možnost předělat ovládání tak, aby se plátno ovládalo stavem a ne impulsy?
Pokud ne, tak určitě ponechte přístupné i ovládací tlačítko - dřív nebo později se vám určitě povede rozhodit synchronizaci a plátno bude jezdit opačně.
Překvapilo by mě, kdyby to plátno nemělo koncáky, a tudíž nesnášelo ovládání stavem (tj. nejspíš pouhým jedním přepínacím kontaktem).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana