Čím sepnout relé (na 1 sec) při odběru proudu na vedení / zásuvce ?
Juraj Rojko:
Citace: Fuk Tomáš 31.01.2012, 22:08
Překvapilo by mě, kdyby to plátno nemělo koncáky, a tudíž nesnášelo ovládání stavem (tj. nejspíš pouhým jedním přepínacím kontaktem).
Ano, přesně to tak jsem to myslel. Pokud to neumí přímo, tak je samozřejmě otázka kdo a jak by to měl upravit, záruka a podobné nepříjemnosti, ale jinak je to určitě lepší řešení než vyrábět pulsy.
kully:
Plátno asi má koncáky a má tři ovládací tlačítka. Jedním se spouští dolů, druhým nahoru a třetí plátno zastaví. Stačí krátce zmáčknout tlačítko na sjezd a plátno už jede samo a na konci samo zastaví.
Proto mě napadlo paralelně napojit na ty ovládací tlačítka relé s krátkým spínacím impulsem.
Řešit to dálkově je taky možnost, ale né tak komfortní. Jedním ovladačem ovládat projektor a dalším plátno, chci mít plátno automatické
Nevím co je to "ovládat stavem"
František Šohajda:
Dnes když se podíváte do katalogů, tam máte přehršel časovačů ,relé, koncáků...jen si ukázat a můžete dělat třeba "atomovku"..... (dance) ;D ;)
Juraj Rojko:
Citace: kully 01.02.2012, 09:26
Nevím co je to "ovládat stavem"
Pokud jsou tam tlačítka nahoru/dolu, tak je to v podstatě zapojení přepínacího relé na tato dvě tlačítka. Z původního dotazu jsem chybně vyvodil, že ovládání je jednotlačítkov é, moje poznámka tedy tak úplně neplatí. Pokud chcete zachovat i manuální ovládání, tak stačí proudové relé s přepínacím kontaktem + dvě časová relé. Ale to už tady bylo napsáno.
Jirka Š.:
Nevím, co máte za projektor, ale jestli je to nějaká běžná "osmička", tak ta se obvykle často za chodu musí zastavovat. A pak vám to plátno bude pořád jezdit sem a tam a začátek filmu stejně nestihnete. Takže bych spíš doporučoval vyvést manuální ovládání někam k projektoru.
Jinak vlastní zapojení nějaké releové logiky je jednoduché, stačí si na chvíli popřemýšlet s tužkou nad kusem papíru 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana