Proč se mi resetují termostaty po skončení vysokého tarifu?
Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 31.01.2012, 11:31
Zlatý baterie. Nechápu, proč lepší řešení vyměnili za horší.
Pokud je ten kond OK, tak je lepší než baterky. Ty se musejí hlídat, vyměňovat. Kond je bezúdržbový.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 31.01.2012, 11:31
Řešením by bylo předrátovat napájení mimo stykač VT/NT. Tak je to nejspíš i myšleno výrobcem.
To by se muselo ke každému termostatu přidat i ještě po jednom stykači napájenému ze stykače VT/NT.
Čili pro tazatele 8 dalších stykačů.
Tento typ termostatu je přímo určen k zapojení na okruh s přerušovaným napájením (VT/NT). Správné řešení je, uvést termostaty do 100%-ního technického stavu.
P.S. termostat zřejmě připíná oba vodiče (L i N), takže by nejspíš fungovalo zapojit to tak, že by se "živý" vývod topení napájel ze spínaného okruhu VT/NT, a "studený" konec by ovládal trvale napájený termostat. Jenom je to myslím proti dobrým mravům a trpí se to jen u ovládání stykače HDO.
Jiří Schwarz:
Citace: Fuk Tomáš 31.01.2012, 12:49
Pokud je ten kond OK, tak je lepší než baterky. Ty se musejí hlídat, vyměňovat. Kond je bezúdržbový.
...
Pokud je OK. Už jsem se potkal s vadnými...
... prodával celou jednu řadu multimetrů (řada GREEN), měly "FV panýlek", speciální kondenzátor 1 Farad, když nebylo "dost světla", dal se kondenzátor nabít z AC nebo DC napětí 12V nebo z AC 230V.
Právě poruchovost kondenzátorů byla jedním z důvodů, proč se řada moc nepovedla...
Juraj Rojko:
Supercapy jsou super, ale musí se respektovat jedna velmi důležitá a nepříjemná vlastnost - jejich životnost je extrémně závislá na teplotě. Běžná životnost u "knoflíkových" je 500h-1000h při teplotě 60°C-80°C. Udává se, že při poklesu teploty o každých 10°C se životnost přibližně zdvojnásobuje. Bohužel tato doba v podstatě běží i při skladování. Takže stačí je použít v nevhodné aplikaci, nebo je nakoupit od číňana, který je skladoval v rozpálené plechové boudě a na problém je zaděláno.
Václav 3:
Se zálohovacími kondenzátory 0,47 a 1F mám velmi špatné zkušenosti. Po několikeré výměně v CB radiostanici jsem zapojení upravil a použil NiCd akumulátorek 4,8V 160mAh a je již asi 7 let pokoj.
David Frýba:
Našel jsem návod k použití k tomuto termostatu.Viď zde:http://www.fenixgroup.cz/pages/files/pdf/bmr_vtm3000_a4_cz.pdf
Mezi svorkami 6 a 7 musí být trvalé napětí bez ohledu na tarif.Vyzkouše jte si to.Tím začněte.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana