Jakou správnou vidlicí osadit elektrický přívod stolní dvoukotoučové brusky?

<< < (4/5) > >>

Václav Pešek:
Richard Holeček:

tyhle brusky jsou nejkvalitnější na trhu, silný motor, robustní provedení, minimální vibrace, dvoje otáčky, standartní průměr hřídelů a závitů, bezproblémově dostupné kotouče...

kdo si koupí čínskou atrapu, přebalenou v německu, která má 150w a pouze jedny otáčky, je pro mne absolutní šílenec, který nemá o kvalitě strojů ánung....

jen proto, že je u některých domovních instalací (ve str. podnicích jsem 5kolík pro toto využití ještě neviděl, a i takovýto věc se připojuje ze sběrnice 3xL + Pen...

Hoši hoši.... vidím, že zde na tomto serveru, začínáte být z těch předpisů o tom,že výměnou zástrčky jste výrobcem, v tomto i některých dalších případech, skutečně paranoidní - opouští vás úsudek, rozum a cit.

kvůli zástrčce za kč-100,-  při ceně brusky cca 6500,-  - místo kvalitní brusky na celý život, bakelitovou, vibrující, slaboučkou ptákovinu z číny, kterou v německu dali do hezké krabice...

změna otáček brusky je skutečně řešena přepínáním pólpárů - 1 (2800 ot.)  nebo 2 (1400ot.)  tj. 2 nebo 4 póly

založení tohoto tématu beru jako nejapný žert a provokaci - jak se tady hezky chytnete, jako mnohokrát předtím.  A někdo se teď směje, jaké jsme tu UDH.....

Pavel Horský:
Citace: Václav Pešek  01.02.2012, 07:09

Hoši hoši.... vidím, že zde na tomto serveru, začínáte být z těch předpisů o tom,že výměnou zástrčky jste výrobcem, v tomto i některých dalších případech, skutečně paranoidní - opouští vás úsudek, rozum a cit.

Je to zvláštní, ale v některých případech mám ten samý pocit. Zde jde opravdu jen o běžnou výměnu zástrčky. Dál bych to nerozebíral. Výrobce prostě začne montovat pětikolík s nezapojeným vodičem N a je po problému. Netřeba to dál nafukovat.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  01.02.2012, 07:48

Je to zvláštní, ale v některých případech mám ten samý pocit. Zde jde opravdu jen o běžnou výměnu zástrčky. Dál bych to nerozebíral. Výrobce prostě začne montovat pětikolík s nezapojeným vodičem N a je po problému. Netřeba to dál nafukovat.

Já být výrobcem, tak prostě k brusce přibalím redukci a budou spokojeni jak majitelé starých 4P zásuvek, tak majitelé nových 5P zásuvek.

Jaroslav Hasala:
Výrobce by podle mého soudu měl standardně osazovat pětipólové vidlice, v souladu s platnou legislativou.
Jiné vidlice jen vyloženě na objednávku.
Tedy přesně naopak, než je současná praxe.

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  01.02.2012, 14:09

Já být výrobcem, tak prostě k brusce přibalím redukci a budou spokojeni jak majitelé starých 4P zásuvek, tak majitelé nových 5P zásuvek.

Velice líbivé řešení. To by si měl vzít výrobce k srdci, dál se neptat a přibalovat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana