Jakou správnou vidlicí osadit elektrický přívod stolní dvoukotoučové brusky?

<< < (5/5)

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Hasala  01.02.2012, 14:35

Výrobce by podle mého soudu měl standardně osazovat pětipólové vidlice, v souladu s platnou legislativou.
Jiné vidlice jen vyloženě na objednávku.
Tedy přesně naopak, než je současná praxe.

Majitelé brusek (pot. zákazníci) jsou dle mých zkušeností spíše majiteli 4P zásuvek ve svých starších dílnách či obydlích.
To jen postřeh.

Petr M:
Citace: Milan Hudec  01.02.2012, 16:01

Majitelé brusek (pot. zákazníci) jsou dle mých zkušeností spíše majiteli 4P zásuvek ve svých starších dílnách či obydlích.
To jen postřeh.

Většina z nich se dřív nebo pozděj dostane do situace, kdy jede fušovat ke kámošům / příbuzným, nebo do situace, kdy budou rozšiřovat či rozšiřovat instalaci...  ;)

Navíc v prospektech vypadá velmi dobře, že se strojem člověk nafasuje nějakou užitečnou věc navíc...

Byl bych každopádně pro redukci

Václav Pešek:
tohle je stolní bruska, tudíž se nepřemisťuje a v 90% stejně připojuje napevno.

Jungbauer:
 (poklona)  za Vaše diskusní příspěvky.Domn íval jsem se,že toto forum je určeno  na to,abychom se my neznalí a zpoždění dozvěděli něco nového.V podstatě jsem  však na svou jednoduchou otázku, zda je nařízeno nějakým předpisem používání pětikolíkové vidlice či ne, nedostal jednoznačnou odpověď.Je pravda,že jsem strojař a ne elektrikář.Sna žil jsem se danou problematiku naštudovat v normách,ale předpisy jsou tak rozsáhlé,že jsem se v nich vždy ztratil.

Jirka Š. Svejkovský:
Myslím, že kol. Beláň vám dal správnou a vyčerpávající odpověď. Má jít vždy o pětikolíkovou vidlici. Pokud přívod neobsahuje vodič N, zůstane příslušný kolík nepřipojen.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana