Kto môže stanoviť riziko v zmysle 62305-2?

<< < (2/4) > >>

Marián K:
Pokiaľ riziko vypracuje revízny technik a nechá ho overiť u Oprávnenej právnickej osoby (samozrejme za poplatok) ktorá mu nevytkne žiadne nedostatky, môže sa tento výpočet použiť ako podklad pre vypracovanie následného projektu ochrany pred bleskom? Myslím, že kvalitne vypracovaný a overený materiál nesie v sebe menšie riziko ako jednoduchá dôvera okrúhlej pečiatke projektanta.
Uvedené v podstate platí aj na projekty, ktoré nemusia byť overené, a revízny technik po ich realizácii má pri ich schválení hlavu v smútku, keďže projekt (papier) nezabíja, ale perfektne vykonaná realizácia podľa zlého projektu už škodiť vie. Revízny technik sa asi ťažko vyhovorí, že všetko sedí podľa projektu do litery. Zodpovednosť revízneho technika je v takomto prípade určite vyššia.

P.S.  Znižovanie rizika je podľa môjho názoru hľadanie prípustnej spodnej hranice (nulová neexistuje) v kombinácii s realizačnými nákladmi / Kennedy ju tiež hľadal  (zle)/

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  22.01.2012, 09:50

Pokud je někdo od pojišťovny vůbec požaduje... ;)

Přesně tak. A mám informace, že pojišťovny zatím ani neplánují, že by si pojištění nemovitostí podmiňovaly zřízením hromosvodu.
Je to zbožné přání projektantů, prodejců hromosvodných součástí a samozřejmě samotných montérů.

Marián K:
Citace: Pavel Horský  22.01.2012, 11:15

Přesně tak. A mám informace, že pojišťovny zatím ani neplánují, že by si pojištění nemovitostí podmiňovaly zřízením hromosvodu.
Je to zbožné přání projektantů, prodejců hromosvodných součástí a samozřejmě samotných montérů.

Podmienky v uzatvorenej poistnej zmluve

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  22.01.2012, 11:15

Mohu potvrdit, mám informace stejné, pokud hovoříme o škodách v budovách pro bydlení, berou to pojišťovny jako jakýcy bonus pro zákazníka - plnit i bez hromosvodu.
Za rok nevznikne v tomto sektoru úderem blesku tolik škod, aby to s nastavenou strategií pojištoven někam pohnulo.

Pokud si pamatruji, chtěl své doby do této problematiky vstoupit i stát, a škody způsobené bleskem platit z veřejných rozpočtů, ale toto asi nějak vyšumnělo.

Miroslav Revús:
Citace: Marián K  22.01.2012, 11:34

Podmienky v uzatvorenej poistnej zmluve

To je iba konštatovanie, že táto konkrétna zmluva kryje aj škody spôsobené úderom blesku. Nie je to podmienka vyplatenia peňazí za spôsobené škody.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana