Kto môže stanoviť riziko v zmysle 62305-2?
Ján Garaj:
Páni najčastejšie alebo vždy to závisí od likvidátora alebo od toho ako ste silný v kramflekoch. Aj o tom by som vedel písať tzv litánie. Veriaci vedia čo to je, ja neveriaci sa na to odvolávam.
Milan Hudec:
Citace: Jan Alin 23.01.2012, 19:02
Něco na tom ale bude. Psal jsem již pro známého posudek na spálený spotřebič zásahem blesku. Pojišťovna chtěla pouze vyjádření že je spotřebič neopravitelný, ani je nezajímalo jestli to způsobil blesk.
Z kuloárních info. ze schůzky s pojišťováky vyplynulo, že mnohem více je "trápí" vyplavené byty od prasklých hadic k pračkám v panelácích, než škody od blesku.
Nezávisle na tomto, nezávisle na tom, jestli se dá či nedá občůrat vyhláška, by přece lidé měli míti vlastní rozum a pud sebezáchovy, který jim vnitřně přikáže mít na domě funkční hromosvod.
IM:
Citace: Jan Hájek 23.01.2012, 15:46
Nebo poškození bleskem se vztahuje k pojištěnému předmětu /pokud nesete TV do auta a uhodí do ní, tak to proplatí :-).
Po projednání dědictví. :D
Marián K:
Už som z toho blázon. Kto teda to riziko má počítať ?
Citát z 62 305:
5.8 Výber ochranných opatrení
Výber najvhodnejších ochranných opatrení musí urobiť projektant podľa podielu každej zložky rizika v celkovom riziku R a podľa technických a ekonomických hľadísk rôznych ochranných opatrení.
Musia sa určiť rozhodujúce parametre na stanovenie účinnejších opatrení na zníženie rizika R.
Pre každý typ straty existuje niekoľko ochranných opatrení, ktoré či už samostatne alebo v kombinácii
spĺňajú podmienku R ≤ RT. Prijaté riešenie sa musí vybrať s ohľadom na technické a ekonomické hľadiská.
Zjednodušený postup pri výbere ochranných opatrení sa nachádza na vývojovom diagrame na
obrázku 3 pre stavby a na obrázku 4 pre inžinierske siete. Vo všetkých prípadoch má montér alebo projektant určiť najkritickejši e zložky rizika a znížiť ich, berúc zároveň do úvahy ekonomické hľadiská.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana