Jak donutit nadřízeného k projektu a pak k revizi?

<< < (4/4)

Jan Nevoda:
Nadřízený si bude moc dobře vědom možných následků scházejícího projektu a hlavně revizních zpráv...má totiž mj. na starosti i revize(termíny) vyhrazených tlakových a plynových zařízení.
Když budu okolnostmi donucen el. instalaci nových pobočných rozvaděčů udělat  s tím že výhledově nakonec(někdy v budoucnu) se udělá i nový halvní rozvaděč osazený mj. i hl. proud. chrániči pro všechny i již před lety instalované podružné rozvaděče.Tzn. že jediné proudové chrániče budou jen v budoucnu v hlavním novém rozvaděči.V takovém případě kdo ponese odpovědnost při úrazu nebo požáru za stav el. zařízení(absence proud chráničů),  absenci  revizí a projektu?

Asi bude z mé strany lepší dát do mnou instalovaných pobočných rozvaděčů přímo osadit hlavní proud chránič...

Ale stejně mě zajímá kdo ponese odpovědnost obecně při stavu jaký jsem popsal výš?(neexistence revize atd)
Navíc na postupné nové instalaci se v průběhu let vystřídalo více lidí,.... jen  aby se případné neodborné nebezpčné provedení nevhodila na toho posledního elektrikáře... při průšvihu...

Heslo vedoucího a direktora je profláknuté: "Úspory-šetřit!"

Jiří Buben:
Odpovědnost nese provozovatel, ale část odpovědnosti ponese i osoba odpovědná za elektrické zařízení, kterou provozovatel musí mít určenou.

Oldřich Morávek:
Kdysi jsem řešil podobný problém tím, že jsem si vyžádal písemný příkaz k práci s podpisem vedoucího.
Rázem bylo po problému (alespoň pro mě, jel tam někdo jiný)
Ale je pravdou, že jsem si byl náležitě jistý svou pracovní pozicí

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana