Víte o tiskové chybě v připojovacích podmínkách spol. E-On?

<< < (2/6) > >>

František Šohajda:
Někdy mají pracovníci E ONu pro "prkotinu" kecy !
Jindy přejdou celkem hrubé chyby...!
Záleží vždy na jedinci,  zejména jak je naladěn!
Znám je vesměs i osobně, dá se s nimi domluvit jako pracovníci "od fochu" ....
Zatím nikdy nedělali velké ramena !
Pro značení nebo neznačení vodičů jsem ještě nikdy neměl "zle"..!
Stalo se  že někdy ve spěchu jsem něco opoměl, zavolali a příští první cestu kolem to zaplombovali.. .
Nebylo to v porušení bezpečnosti, ale třeba průřez, značení, otvory pro plomby a pod....
Bez problémů!

Martin Šedivý:
Jednoduchá rada: Převýchova u PRE a pak to půjde u ostatních jak po drátkách....  o:-)

glevan:
NO, přidám pohled z druhé strany, jsem zaměstnaný u EONu.
Jestli mám popsaný vodiče u elměru je mě úplně fuk, stejně si to odzkouším, co je přívod. U popisu pro HDO už je to horší, protože např. u sazby D45 musím zapojit do HDO vždy jak blokování pro přímotop i blokování pro bojler, i když zákazník má natažený do instalačního rozvaděče jen vodič jeden. Možná by jste se divili, co jak je možné popsat a zapojit. Nejlepší jsou ti, co popíšou vodiče tak, že by se v tom prase vyznalo a nakonec to zákazníkovi propojí nejsložitějším způsobem někde v instalaci. Není nad to to pěkně propojit svorečkou přímo u HDO a dát tam jednuduchej popis TUV ,  AKU či PT že? Přijdu, namontuju soupravu, vyřídím papíry a odjíždím. Zákazník je spokojený, že má vše vyřešené, že mu topení topí a že si na začátku stavby vybral dobrého elektrikáře, když má elměr namontovaný na první pokus, protože ví, že soused se elektřiny dočkal až na 3. pokus ...

S názorem výše napsaného, že přijede 5 normálních borců a potom jeden kokot souhlasím. Záleží samozřejmě jakou má člověk náladu, kolik mu toho ráno navalí atd. Normálně bych měl dělat 7 ks montážek denně, na každou montážku mám skoro vždy domluvený čas, např. 8:00 - 9:00, další 9:00 - 10:00. Samozřejmě nikdo nehledí na to, že první montážku mám ve městě X ,  druhou ve městě Y 25km daleko a na třetí montážku jedu třeba spátky do města X. Bohužel realita je taková, že jich dělám 12-16 za den, přednost mají samozřemě ty s dohodnutým termínem. Nejlepší je když mám domluvenou montážku na 8-9 hodinu, pro mě to znamená, že musím v tomto rozmezí přijet. Samozřejmě že tam jsem, jenže zákazník si přijede v 8:55. Než s ním vyřídím papíry a vše si vyzkouší tak je 9:10. Kdybz byli ale lidi soudní, tak není problém, jenže v 9:10 volá již druhý zákazník stížnost, že na mě čeká již 10 minut  od 9 hodin na domluvenou schůzku a já jsem někde 20 km v hajzlu. Z Call centra volá ženská v 9:15 šéfovi kde jsem a ten mě v zápětí prcá do telefonu. O tom, že mou povinností je přijet mezi 9 - 10 je v tu chvíli každému jedno a jen mám pomyslný černý puntík....

Další kapitolou je, že montážky vracíme pro vážné chyby v zapojení na Call centrum. Já to vracet musím, pokut odběrné místo nesplnuje připojovací podmínky. Ty podmínky jsou jasně daný a tak mě občas zaráží, že se najde sposta lidí, že se diví, že do elměru může vést jen jeden nulovodič, když on vždycky připojuje nulovodiče v prípadě 2- tarifu 3, že do elměru nemůže být zaveden hliníkový vodič, o průřezu 4mm nemluvě. Po mě totiž chodí kontroly a pokud by se např. vypálil nulák k elměru, tak jsem za to zodpovědný a jsou schopný mě to dát k úhradě.

Kapitolou samou jsou stálí neplatiči. Na odpojování každý půlrok si zvyknou časem a už při příchodu se diví, kde jsem tak dlouho, že mě čekají na odpojení už 14 dní. Blbý je, když to nechají dojít do stádia, že odebíráme elměr. To je potom problém, protože při montáži elměru musí jejich OM splňovat připojovací podmínky. No a to je problém, protože ve starých rozvaděčích je hliník, nulový můstek žádný atd.... Já už jim to říkám při odebírání elměru, že jak zaplatí tak si musí nejdřív rozvaděč upravit tak, abych mohl montáž udělat. Samozřejmě se na to vyprdnou a pak jsou nepříjemnosti  ....

Jirka Š. Svejkovský:
S tím vodičem Cu. V 80% panelových domů jsou odbočky provedeny vodiče AYKY 4x10 v lepším případě. Zatím jsem problém neměl, elektroměr ČEZ vždy osadil. I když je tak trochu chápu, ten vodič je už tak ožvýkaný, že se divím, že ještě drží po hromadě ...

Daniel Hudzík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  08.01.2012, 11:04

S tím vodičem Cu. V 80% panelových domů jsou odbočky provedeny vodiče AYKY 4x10 v lepším případě. Zatím jsem problém neměl, elektroměr ČEZ vždy osadil. I když je tak trochu chápu, ten vodič je už tak ožvýkaný, že se divím, že ještě drží po hromadě ...

Zas druhy extrem su montaznici, co osadia elmer takpovediac na cokolvek.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana