Víte o tiskové chybě v připojovacích podmínkách spol. E-On?

(1/6) > >>

Radek Červený:
Nedávno se tu řešila nová verze požadavků na provedení měřících souprav, platná od 1. 4. 2011. Nechal jsem si poslat tištěnou brožuru "do basičky" a stáhl i elektronickou verzi v pdf. Náhodou jsem zjistil, že ve verzi pdf je požadavek na značení odvodních vodičů z elektroměru L1O, L2O, L3O, ale v tištěné verzi je nadále uvedeno L1, L2, L3. Obě mají uvedenu platnost od 1.4.2011.

Zaslal jsem dotaz na E-On, jak dojde odpověď, přidám ji sem  ;)

Štefan Beláň:
TO: Červený
Opravu si myslíte že je to taková chyba která stojí za písemnou korespondenci? ::)

V jednom dokumentu jsou vodiče označené logicky "P"= přívod a  "O"= odvod, no a v druhém dokumentu pouze "P" přívod. Je snad naprosto jasné,  že ty zbývající jsou odvodní a i když nebudou označené popise "O".

PS: Jsem často označován jako "puntičkář",  ale toto by mne nikdy nenapadlo jako téma do diskuze nebo žádat někoho o písemné vyjádření.  :'(

Radek Červený:
Citace: Štefan Beláň  07.01.2012, 13:05

PS: Jsem často označován jako "puntičkář",  ale toto by mne nikdy nenapadlo jako téma do diskuze nebo žádat někoho o písemné vyjádření.  :'(

Být puntičkářem je náročné, tito lidé nemají lehký život. Na straně druhé mě tomuto konkrétně u E-Onu naučili jejich pracovníci, kteří jezdí připojovat odběrná místa. Z toho přijede pět normálních chlapů, člověk si s nimi ještě v pohodě pokecá a dá cígo a po šesté přijede blbec, který se šprajcne na popisu vývodu pro přímotop z HDO, kde místo PV je PT a začne vyplňovat hlášení, že odběrné místo nesplňuje požadavky.
Osobně bych raději také žádný dotaz nezasílal a pokecal o radostech života s těmi pěti normálními chlapy  ;) Jenže kvůli šestému blbcovi pak člověk u zákazníka vypadá jak kretén  (surprice)   

Jirka Š. Svejkovský:
Mě dostali na tom, že jsem neoznačil vývody z elektroměru. Klasický 3f elektroměr bez HDO. Musel jsem kvůli tomu zpátky do zapadlé vísky u Klášterce a vysvětlovat, proč pán nedostal hodiny. Tak jsem si říkal, co je to za elektrikáře, kteří potřebují popsat to, co je na první pohled vidět. Od té doby mám chuť popisovat i PEN (ale to by zase ty normální mohlo urazit).

Daniel Hudzík:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  07.01.2012, 14:13

Mě dostali na tom, že jsem neoznačil vývody z elektroměru. Klasický 3f elektroměr bez HDO. Musel jsem kvůli tomu zpátky do zapadlé vísky u Klášterce a vysvětlovat, proč pán nedostal hodiny. Tak jsem si říkal, co je to za elektrikáře, kteří potřebují popsat to, co je na první pohled vidět. Od té doby mám chuť popisovat i PEN (ale to by zase ty normální mohlo urazit).

Mne technik (po tom čo miesto prevodoveho elmera doniesol elmer na priame meranie - chybu spravila uradníčka) oznámil, že bude jednoduchšie prebudovať RE na priame meranie (bolo to myslím 3x50A) ako vypisovať nový služobák a žiadať iný elmer než aký mi doniesol...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana