Bude vadit vypnutému měniči zpětné napětí ze sítě?

<< < (2/5) > >>

Jura7:
Citace: Jiří Schwarz  01.01.2012, 17:28

Pokud bude měnič zapnutý, bude dávat střídavé napětí, je reálná šance, že se výstupní napětí z měniče "nepotká" s napětím sítě přesně sychronně a pak je jasné, že to odnese "nejslabší článek".  
Kdyby tam byl místo spínače přepínač, je to OK,

Tak jak je to na původním obrázku, by se napětí ze dvou zdrojů potkat nemělo.Stykač měnič odpojí, ale zároveň pustí napětí ze sítě proti měniči. Zkoušet to ale nebudu, asi by to opravdu ten měnič nevydržel. Poopravil jsem to schéma, ale budu potřebovat víc kontaktů, než jsem původně zamýšlel.

David Frýba:
Na původním obrázku bylo u motorku 30W-70W to nebude taková zátěž na kontakty.Dále je zajímavý nápad provozovat motorek přes měnič napětí trvale.Je, ale potřeba říci,že v síťovém provozu budou ztráty v nabíječce,baterce a měniči přičteny k spotřebě motorku.

Jura7:
Zařízení bude sloužit jako náhradní zdroj k čerpadlu krbových kamen. Měnič je osazen ventilátorem, který je dost hlučný. Poslouchat to celou zimu by se mně asi nelíbilo  ;) Je taky otázka, co by s čerpadlem, které by běželo neustále přes měnič, udělalo napětí měniče,který má , ,trapézovou" sinusoidu. Poruchy v síti jsou v zimních měsících, kdy vedení je u nás převážně vzduchem.

Jirka Š. Svejkovský:
Čerpadlu je to jedno. Zajistěte, aby mezi přepnutím byla dostatečná časová prodleva, třeba časovým relé.

Jura7:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.01.2012, 20:35

Čerpadlu je to jedno.  Zajistěte, aby mezi přepnutím byla dostatečná časová prodleva, třeba časovým relé.

Provedl jsem ještě jedno schéma a to s časovým relé ze zpožděným návratem. Na tohle máte jaký názor?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana