Bude vadit vypnutému měniči zpětné napětí ze sítě?

<< < (3/5) > >>

raj:
Nepoužívejte přepínací kontakty. Nejste schopen přesně definovat okamžik vypnutí a sepnutí. Pokud to nelze jinak, najděte takové relé či stykač, který během okamžiku přepínání spolehlivě udělá "mrtvý čas" (bude rozepnuto vše). 

Linhart Jarda:
Zdá se mi, že chcete bez znalostí přepínání dvou zdrojů něco ubastlit. Použijte raději hotové zařízení třeba od Astipu nebo NZ UNI. Obyčejné měniče jsou nevhodné pro oběhová čerpadla. Málokterý má na výstupu sinus. Až vám odejde čerpadlo a přetopíte - to bude úspora.

Jura7:
Citace: Linhart Jarda  02.01.2012, 00:59

Zdá se mi, že chcete bez znalostí přepínání dvou zdrojů něco ubastlit.  Použijte raději hotové zařízení  

Máte pravdu v tom, že kdybych to koupil jako celek, tak je po problému. To, že měnič nemá sinus vím a taky jsem to psal. Nechci, aby záloha běžela pořád, ale jen v případu výpadku a to se jedná o cca. do 10 hodin v topné sezóně. Když se podíváte na nabídky originálních záloh, tak ani tam nemají některé měniče na výstupu sinus !! Prostě si to chci sestavit sám a zde jsem chtěl pouze poradit zda nápad je dobrý a nebo kde je možné vylepšení. Každopádně to chci mít bezpečné a tak, aby to odpovídalo normám.  A jinak znám z netu schémata od osob ,  co to provozují tu zálohu již nějakou sezónu a zásadně neřeší nějaké přepínání mezi  dvěma zdroji a měnič je ok.

Jiří Schwarz:
Citace: Jura7  02.01.2012, 01:26

...  Každopádně to chci mít bezpečné a tak, aby to odpovídalo normám.   A jinak znám z netu schémata od osob ,  co to provozují tu zálohu již nějakou sezónu a zásadně neřeší nějaké přepínání mezi  dvěma zdroji a měnič je ok.

Teď jste se "trefil do černého"
Jestli to chcete mít bezpečné a podle norem, tak schéma zapojení z webu, o kterém autor tvrdí jak skvěle mu to funguje, nemusí být zárukou správnosti jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska funkce.

Nikdy nemáte definován výpadek přesně. Může dojít k výpadku tak, že je okamžité napětí blízko "nuly",  ale může být i na maximu. Při reálných poruchách sítě dojde někdy k poklesu a "návratu" napájení, relé nebo stykač reaguje různě na tyto přechodové stavy, v měniči jsou kondenzátory, ze kterých ještě měnič "zlomek vteřiny" běží, takže to, co bude "na stole" 10x krásně fungovat, to může při jednom z prvních "ostrých" výpadků vytahnout malý oblouk na kontaktech, prásk a je "vyděláno".

Oldřich Morávek:
bez rozdělených kontaktů s jasně definovaným časem prodlevy (klidně v řádu minut) bych se o to ani nepokoušel.
Pokud dojde ke krátkému výpadku a připojíte znovu měnič na kterém bude ještě zbytek napětí, bude to nedefinovaný stav, při kterém si dovolím odhadnout vznikne jisté množství různobarevných čmoudíků.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana