Proč při zapojení nové el. trouby na vedení okamžitě vybaví chránič?
Štefan Beláň:
TO: R.S
Ještě mne napadla jedna věc. Pokud jste připojoval troubu sám, možná jste zapomněl vyjmout propojku mezi svorkami PE a N. Standardně se spotřebiče dodávají s těmito propojkami.
Jirka Š. Svejkovský:
Na vybavení chrániče stačí svodový proud od 15mA. Odpor si jistě spočítáte sám. Jste si jistý, že takovou poruchu odhalíte zkoušečkou nebo multimetrem?
iksko:
jenže nikde není psáno, že je tam 15mA. Třeba je to tvrdý zkrat na kostru. Jen Chránič je rychlejší než jistič.
Jiří Schwarz:
Citace: R.S 30.12.2011, 15:30
...
Zkoušel jsem pomalu zapojovat vodiče, fáze i pracovní vodič se zapojí bez vybavení, ale okamžitě po připojení ochranného ZŽ, chránič vybaví.
...
Zkoušet spotřebič, který vyhazuje proudový chránič, bez ochranného vodiče, to je dost odvážná činnost.
Doufám, že jste alespoň odehnal ostatní osoby dostatečně daleko!
Připojuji se k názoru kolegů, že to chce "měřit". Ale běžný multimetr na to nemusí stačit.
R.S:
Proměření odporu určitě nechám na revizním technikovi, sice mám ele. vzdělání, dokonce jsem měl vyhlášku 50, ale moc toho už v hlavě nezůstalo. Ele rozvody si dělám sám a revizí vždy prošlo:-). Jestě se budu muset podívat jestli nejsou proklemovány svorky PE a N, nenapadlo mě rozebírat zadní část trouby, hledal jsem v návodu aspoň schéma zapojení svorek ale nic tam nebylo, instaloval jsem si už dvě trouby do obvodu s chráničem a jestě jsem se s tím nesetkal, každopádně (poklona) za nápad. Pokud nepomůže přejdu na proklemování chrániče, následně měření odporu a případná reklamace. všem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana