Jak napájet ventilátor aku kamen?
Jirka Š.:
To mi někdo vysvětlete, na co u aku kamen tahat mezi rozvaděčem a termostatem pětižilový kabel.....? To by ten ventilátor musel být třífázový, a to jsem fakt ještě neviděl :)
Mezi termostatem a kamny už je to samozřejmě něco jiného, tam to závisí na počtu rychlostí ventilátoru apod.
Pokud byste však opravdu chtěl něco užitečného do budoucna, tak si natáhněte kablík od termostatu na severní stranu fasády pro čidlo teploty. Třeba se nějaký výrobce konečně ustrne a začne vyrábět jednoduché termostaty s korekcí dle venkovní teploty.
Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. 22.11.2011, 01:32
To mi někdo vysvětlete, na co u aku kamen tahat mezi rozvaděčem a termostatem pětižilový kabel.....? To by ten ventilátor musel být třífázový, a to jsem fakt ještě neviděl :)
Mezi termostatem a kamny už je to samozřejmě něco jiného, tam to závisí na počtu rychlostí ventilátoru apod.
Pokud byste však opravdu chtěl něco užitečného do budoucna, tak si natáhněte kablík od termostatu na severní stranu fasády pro čidlo teploty. Třeba se nějaký výrobce konečně ustrne a začne vyrábět jednoduché termostaty s korekcí dle venkovní teploty.
Signalizace a pod.
Ze zkušenosti mohu říci, že v těchto aplikacích není v budoucnu vodičů nikdy dost.
Jirka Š.:
Citace: Milan Hudec 22.11.2011, 07:44
Signalizace a pod.
To mi prosím upřesněte. Co byste a kam chtěl signalizovat? Jedná se jenom(!) o akumulačky.
Kromě toho, než akumulační kamna projdou takovým vývojem, že bude potřeba něco signalizovat, bude už mít každý spotřebič i každý rozvaděč svou IP adresu a komunikovat to bude po silovém připojení :)
Pavel Horský:
V životě bych neřekl, že primitivní zapojení akumulačních kamen vyvolá tak dlouhou diskuzi :o ??
Martin Novák:
Uz jsem pripojoval akumulacni kamna, ktere nemeli silovy termostat pro rizeni dobijeni, ale elektronicky programator a schema od vyrobce pocitalo s tim, ze bezpotencialni vystup rizeni bude zapojen do ovladaciho obvodu stykace nabijeni v rozvadeci. Tenkrat to prusvihem neskoncilo pouze diky tomu, ze k nabijeni kamen byl natazen vodic 5x2,5 a modry z nej byl ne zcela korektne zneuzit pro toto rizeni...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana