Jak napájet ventilátor aku kamen?

(1/4) > >>

Lukas Zumr:
K aku kamnům s ventilátorem mám dotažený přívod CYKY 5x2,5 na nabíjení.
Rád bych věděl jaký kabel mám natáhnout k ventilátoru-postačí CYKY 3x1,5 a mám ho natáhnout "ostrej" z rozvodnice do kamen, nebo z rozvodnice nejdřív do nástěnného prostorového termostatu a z něj až do kamen?

Štefan Beláň:
Citace: Lukas Zumr  20.11.2011, 15:02

K aku kamnům s ventilátorem mám dotažený přívod CYKY 5x2,5 na nabíjení.
Rád bych věděl jaký kabel mám natáhnout k ventilátoru-postačí CYKY 3x1,5 a mám ho natáhnout "ostrej" z rozvodnice do kamen, nebo z rozvodnice nejdřív do nástěnného prostorového termostatu a z něj až do kamen?

TO: Zumr

Pokud jde z vaší strany pouze o natažení kabelů pro elektrikáře, tak natáhněte od kamen do rozvaděče kabel 3-5x1,5 mm2 a od termostatu také do rozvaděče 3-5x1,5 mm2. 5ti žilový kabel je i s rezervou pro případnou budoucí modernizaci ovládání. :)

Lukas Zumr:
Postačí pouze 1.5mm2 průřez? Šlo mi konkrétně o to čím je řízen ventilátor kamen. Chci mít v místnosti prostorový nástěnný termostat, který mi bude udržovat teplotu mnou požadovanou. Tudíž jsem usuzoval, že bude potřeba z rozvaděče napájení pro termostat a z výstupu termostatu kabel do kamen k ventilátoru kamen, který mi bude spínat a rozhánět teplo tak, jak mu termostat "zavelí". Respektive abych si správně připravil kabeláž.

Václav Pešek:
prostorový termostat je většinou napájen z  baterií (obyčejnější typy)

Lukas Zumr:
Já bych rád programovateln ý prostorový termostat od ABB s týdenníma spínacíma hodinama a tam výrobce udává napájení 230V

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana