Je těžké studovat na elektrikáře?

<< < (7/10) > >>

Martin H.:
V praxi musíte dobre vychádzať so šéfom a so zákazníkmi, a to by ma prekvapilo, ak sa v škole učí, ako treba seriózne vystupovať a dobre vychádzať s rôznymi typmi ľudí.

raj:
Citace

Chtěl bych být dobrým elektrikářem
Dráček Soptík chtěl být také požárníkem ...  ;)

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  16.11.2011, 17:47

Už jsem to tu psal v jiné diskusi, která byla založena na toto téma. Manželka s dcerami chodí na zahraničních dovolených po obchodech a já si fotím zajímavé výtvory domorodců. Ano.....jsem úchylný  :D 8)

Aspoň máš klid :)

Petr M:
Jenom bych Radkovi něco napsal k těm předmětům a jeich náročnosti.

V prváku to byly základy. Jako Ohmův a Kirhoffovy zákony, účiník atd. Pak základní součástky AC a DC obvodu - kondenzátor, rezistor, tlumivka, transformátor. No a jako doplněk "všeobecná technika" - čtení mechanických výkresů atd. To aby jsme dokázali například rozluštit rozměry krabice, do které něco montujeme. Takže v pohodě, ale doporučuju neflinkat. Jsou to informace, bez kterých se nedá pokračovat. Jejich význam je asi jako u abecedy při studiu literatury.

Ve druháku začaly zajímavější věci - polovodiče, rezonanční obvody, zesilovače,... Ale vždycky to navazovalo na to, co už bylo probráno a dalo se to odvodit selským rozumem. Jenom učitel byl pes a dobře věděl proč. A druhákem začalo i měření v laborkách - od ověřování Ohmova zákona dále, konec už záležel na specializaci.

Jinak ještě k tomu učiteli - nejlepší je ten, u koho na jedničku umí pánbůh, na dvojku on, na trojku ředitel a na čtyřku nejlepší student. Měl jem jednoho takovýho a jsem za to rád. Ve druháku to tak bylo a ti, co přežili, do sebe dustali základy. S tím, jak vědomostí přibývalo a měl jistotu, že základy mu řekneme i po probuzení hodinu po flámu, se s ním dalo i zajít odpoledne do hospody a pokecat... Jenom se nenechat na začátku zlomit.

Pavel Mašek 1:
Základ pro jakýkoliv obor je, aby to člověka bavilo. To je opravdu základ a počítat s tím, že budu studovat až do konce života. Tak jak už kolegové uvedli.

Citace: Jiří Schwarz  16.11.2011, 15:27

Jdu po ulici a míst abych koukal na cestu nebo po holkách, sleduji kolik je kde poškozených svodů hromosvodů,...
Všichni si v Domažlicích fotí Chodský hrad, jen já sklopí objektiv níž, abych zaznamenal prasácky napojený přívod pro stavbu mostu...
V zimě zhasne světlo, všichni nadávají, jen já si představím jaké to bylo, když jsem dříve lezl po sloupech,...

Kontrolní otázka - jsem vyjímka, nebo je nás víc s podobným myšlením...?

Tak to je degenerace každého elektrikáře. Kdo jí nemá, tak nemůže být Elektrikářem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana