Je těžké studovat na elektrikáře?
Radek00:
Dnes jsem narazil na tento portál a chtěl bych se vás elektrikářů zeptat, jestli je studium elektrikář-slaboproud nebo silnoproud těžké. Vycházím z 9.třídy a rád bych se tomu i v budoucnu věnoval.
Radek.
Vít Rotrekl:
Pokud chcete dělatt jakékoliv řemeslo (KVALITNĚ), je to těžké. U technických profesí (plyn, voda, elktro...) j samozřejmě nutné další vzdělávání po škole, jako třeba znalost norem, které se čas od času změní (upraví), studování v rámci inteligentních instalací atp. Rozhodně vás od toho nechci odrazovat, je to pěkný řemeslo. Nedávno tu na toto téma proběhla diskuze.
Pokud máte o elektriku zájem, tak s chutí do toho. A práce je to perspektivní, protože všechny ty počítače, servery, klimatizace, ventilátory, topení atd. budou vždycky potřebovat elektriku.
Radek00:
Ano, s tím počítám.Rád bych se této práci věnoval.Ale jelikož jsem v našem kraji slyšel,že na řemesla chodí jen samí feťáci apod individua(slyším to pořád),tak jsem nevěděl čemu věřit.Chci se vzdělávat v tomto oboru,ale za předpokladu,že budu chodit do školy s normálními lidmi ,kteří mají také zájem se v tomto řemeslu vzdělávat.
Vít Rotrekl:
No to je těžký, kolika procentům mladejch se dneska chce pracovat rukama? Všichni chtějí být manažeři a obchodníci atp, takže ti s lepším prospěchem jdou dále studovat tyto obory, případně ještě tak na vysokou odbornou školu. Takže na řemesla se dostávají ti s tím horším prospěchem. Já bych se vydal spíše na střední průmyslovku elektro, a na léto si našel brigádu u nějakého dobrého elektrikáře, za dva měsíce na stavbách se co se týče praxe naučíte více než za rok ve škole (myslím z těch technických věcí). Další léto můžete zkusit někoho jiného, který má jiné zaměření. Oborů elektro je spousta.
Pavel Horský:
Je to krásné řemeslo s mnoha zajímavými podobory. Zvláště přínosné je pro ty, kteří toto řemeslo berou i jako svého koníčka, který je nejen prací, ale i pěknou zábavou. Já jsem se oboru elektro věnoval již na základní škole a jsem rád, že jsem u toho zůstal.
Jak píše kolega Rotrekl, lepší je nastoupit rovnou na průmyslovku. Absolvoval jsem tří a půl letý obor a dodnes mám problémy s tím, že jsem si nedodělal úplné středoškolské vzdělání. Snažte se tomu předejít.
Ale je to opravdu o neustálém doživotním studiu. Jakmile nebudete stále studovat novinky v oboru, ujede vám vlak, do které ho se pak hodně špatně naskakuje zpět.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana