Je těžké studovat na elektrikáře?

<< < (5/10) > >>

Matthes:
Citace: Petr M  16.11.2011, 17:38

. Holt osud nás, co dostali pecku od elektriky už jako malý děcka. Toho se člověk nezbaví :D

Nejlepší je, když malý hoch zkouší novým multimetrem měřit proud v zásuvce ;D

Jiří Buben:
Citace: lojzaaaa  16.11.2011, 17:51

Záleží na kvalitě a obtížnosti dané školy. Na odborných účilištích je spoustů podobných individuí. Ale na průmyslových školách asi nebudou, protože se by se tam ani nedostali.

Bohužel musím konstatovat, že nemáte tak úplně pravdu. I na průmyslovou školu se dnes dostane v podstatě kde kdo, neboť spousta škol v zájmu zachování své existence musí vzít to co je.

Doporučuji pečlivě vybírat kvalitní ústav, řádně si vybrat obor dle studijní náplně a podle toho co vás baví a zajímá. Jinak plně souhlasím s výše uvedeným. Je to obor krásný, rozmanitý a člověka nutí neustále si rozšiřovat vzdělání a obzory. Pokud vás elektřina zajímá a máte k ní kladný vztah jako ke svému koníčku, pak se vám může stát, že se Vaše práce stane i koníčkem a to je pak paráda. Sice ve svém okolí člověk někdy působí jako cvok s profesionální deformací o níž se kolegové také zmínili, ale to k tomu patří.
Pokud bych měl odpovědět na otázku zda je studium elektro oborů těžké, pak musím říct, že hodně záleží na tom ,  jaké máte předpoklady, zda máte myšlení spíše logické a technické, nebo blíže k humanitním oborům. Ale to už musíte vědět sám.

Daniel Hudzík:
Citace: Jiří Schwarz  16.11.2011, 15:27

V podstatě souhlasím s uvedenými názory, jen bych upozornil, že se z toho tak trochu blbne!

Jdu po ulici a míst abych koukal na cestu nebo po holkách, sleduji kolik je kde poškozených svodů hromosvodů,...
Všichni si v Domažlicích fotí Chodský hrad, jen já sklopí objektiv níž, abych zaznamenal prasácky napojený přívod pro stavbu mostu...
V zimě zhasne světlo, všichni nadávají, jen já si představím jaké to bylo, když jsem dříve lezl po sloupech,...

Kontrolní otázka - jsem vyjímka, nebo je nás víc s podobným myšlením...?

U nas to pokrocilo do takej miery, ze moja priatelka mi sama ukazuje fotky a pyta sa na nazor:)

Radek00:
 (poklona)  vám za odpovědi.Ano,elektřina mě velmi zajímá.Spíš jsem ten logický typ(matika,fyzika) než humanitní,to fakt ne.
Já mám jen obavy ,aby na mém učilišti nebyla ta individua(feťáci apod.) nebo aby se aspoň vyskytovala v přijatelné míře.
Ale nejvíc by mě zajímalo jestli jsou ty předměty na učilišti těžké?Vím,že tam bude matika a fyzika,ale ty odborné..těch se bojím.

Daniel Hudzík:
Byt elektrikarom je krasne uz len preto, ze okamzite vidite vysledky svojej prace. Narozdiel od vacsiny laikov, ktori vam povedia "ved je to len nejaky vypinac, par drotovov a svetlo". Nenechajte sa odradit. Je to nadherne povolanie, ktore so sebou nesie aj "tarchu" staleho vzdelavania a prace na sebe. Ale az vtedy si poviete, ze ste elektrikar. A to uz nebude len povolanie, bude to skratka Vas zivot.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana