Je blesk přírodní elektrostatický výboj jev nebo jen elektrický jev?

<< < (4/5) > >>

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Petr Liskar  11.11.2011, 09:03

Nikdo nic nezamlčuje.   

Nevím zda jste četl článek,ke ktrému se vztahuje má otázka,ale já jsem ho četl a to,že blesk je přírodní jev jsem tam nenašel.
Našel jsem tam však pod obrázkem C tento text :
Blesk je elektrický jev, což je fakt, který je již několik staletí znám.

To jen pro úplnost informací.

Milan Hudec:
Citace: Jaroslav Ratiborský  11.11.2011, 06:02

Zprvu jsem na vaši invektivu nechtěl reagovat,protože vaše reakce je příliš primitivní,ale říkaval můj otec na hrubý pytel dej pokud možno ještě hrubší záplatu.
S alkoholismem,když už jste začal budete s největší pravděpodobnos tí mít problém vy,já určitě ne,já nejsem návštěvník hospod.
To je tak vše.
V příští své reakci se prosím věnujte spíše věcné odpovědi a neodvádějte prosím pozornost výplody své fantazie.      

Do alkoholu mě mimo jiného nutíte Vy, a to když chci pochopit některé Vaše příspěvky (dance)

Na váš dotaz věcně odpovědět nelze a v zásadě nikdy nepůjde, pokud jste takové téma založil, musel jste počítat s tím, že sklouzne.

Petr M:
Citace: Miroslav Macek  11.11.2011, 11:21

Je trochu otázka, zde je vůbec blesk elektrostatick ý výboj, či nikoli. Já se domnívám, že (přírodní) elektrické pole, které blesk způsobí, typicky elektrostatick é (t.j. neměnné) zrovna není.

Ono vyrovnání potenciálu např. u svetru je taky spíš přechodový jev, i když za ním stojí elektrostatick ý náboj :-)

Petr Liskar:
Citace: Jaroslav Ratiborský  11.11.2011, 12:33

...to,že blesk je přírodní jev jsem tam nenašel.

Mějme tato tvrzení:
- Blesk je přírodní jev.
- Blesk je elektrostatick ý výboj.
- Blesk je elektrický jev.
Které z těchto tvrzení charakterizuje blesk nejlépe a které nejhůř??

Milan Hudec:
Citace: Petr Liskar  11.11.2011, 14:54

Mějme tato tvrzení:
- Blesk je přírodní jev.
- Blesk je elektrostatick ý výboj.
- Blesk je elektrický jev.
Které z těchto tvrzení charakterizuje blesk nejlépe a které nejhůř?

Pane kolego, jistě sám tušíte, že všechna jsou pravdivá a zároveň zpochybnitelná, je to jako diskuze zda je hezčí ženská tenčí, tlusčí, prsatější atd.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana