Jak spočítám jednu z podmínek tarifu D45d?
Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš 06.11.2011, 21:56
Mirku, nechci ti brát iluze, ale těch 40% je tam kvůli distributorovi, aby mohl pomocí HDO ovládat nějaký relevantní odběr. Sazba D45d je výhodná pro každou běžnou domácnost, i když žádné elektrotopení nezapíná.
Výhodná. Výhodná ...
Je výhodná, ale pokud neodeberu vůbec, nic platím Měsíční plat za příkon. V mém případě 3x63A v D45d. Proto musím něco odebírat aby se mi to vůbec vyplatilo to platit.
Citace: Fuk Tomáš 06.11.2011, 21:56
Mirku, nechci ti brát iluze, ale těch 40% je tam kvůli distributorovi,
Distributor nepotřebuje nic ovládat. Ten potřebuje pouze inkasovat. Reguluje to někdo jiný. Od té doby co zmenšili nt a vt se na účty raději nedívám abych nad tím nepřemýšlel. ještě bych došel k nějaké konspirační teorii a to bych nerad.
Všude čtu jak mají všichni strašně výhodnou, potažmo zelenou (možná víc zelenější, než zelenou) energii. Ale účty rostou a rostou.
Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík 06.11.2011, 22:40
Výhodná. Výhodná ...
.... Ale účty rostou a rostou.
A ten agent, co chodil u nás a nalákal lidi na výhodnou "změnu", na přechod k dodavateli, který má levnější "silovou elektřinu" aby se bál vylézt na ulici, ono to vypadá výhodně do té doby, než přijde vyúčtování "všech složek za všechny služby"...
Fuk Tomáš:
Je výhodná, ale pokud neodeberu vůbec, nic platím Měsíční plat za příkon. V mém případě 3x63A v D45d. Proto musím něco odebírat aby se mi to vůbec vyplatilo to platit.
No, já jsem psal o běžné domácnosti (která v průměru za rok spotřebuje 2-3 MWh),
ne o domácnosti, která si nasmlouvá příkon 44 kW ale neodebírá nic :D
Distributor nepotřebuje nic ovládat. Ten potřebuje pouze inkasovat. Reguluje to někdo jiný.
Ale distributor je ta výkonná paže, která podle povelů koná, ne?
Tom Berg:
Citace: Miroslav Revús 06.11.2011, 20:13
Kotol - 15kW - 21,7A na fázu
varná doska - cca 6kW - cca 8,7A na fázu
Bojler - 2,2kW v jednej fáze - 9,56A v jednej fáze
El. rúra - 2kW v jednej fáze - 8,7A v jednej fáze
Spolu - cca 40A na fázu.
Takhle jsem to chtěl spočítat od začátku.
Dodnes nechápu, proč, když je v projektu naplánováno 3x32A, tak montér od ČEZu, který osazoval hodiny a hlavní jistič, dal hodnotu menší. Copak se dělá, že se ze začátku dá všem 25A a teprve podle potřeby se to později upravuje?!
Byla by tedy pravděpodobně málo i původně plánovaná 32 ?
Jozef BABJAK:
Citace: Tom Berg 07.11.2011, 10:34
Byla by tedy pravděpodobně málo i původně plánovaná 32?
40A by bolo komfortné. Slušne povedané, 32A by bolo tak dosť na hrane a buď by z času na čas hrozil blackout, alebo by sa investovalo do nejakého kontólera príkonu (HJ316 a spol., cca 600,- Euro plus stykače), s občastným dopadom na komfort. S príkonom 3x25A to bez spomínaného ťažkotonážneho prednostného relé asi hlavný istič neustojí, a dopad prednostného spínania na komfort bude viac ako občastný.
Podľa no free lunch teorému bude každé funkčné riešenie vyžadovať náklady, otázne je, kam sa investujú: Do komfortného príkonu? Do riadenia prednosti? Alebo sa namiesto peňazí "investuje" práve komfort?
Mimochodom, už je asi s krížikom po funuse, ale čo vás viedlo k nápadu vykurovať elektrinou?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana