Jak řešit kladení antistatických podlah?

<< < (2/5) > >>

Lukáš Rotrekl:
Citace: František Šohajda  01.11.2011, 18:37

A pak revize -kladení neprovedla  firma s osvědčením.... dostal i revizák ty,ty,ty-naposledy! (norm)

Si pamatuju jak jsem ještě jako mladej pták byl u předávky nějakýho "výbuchu". My tehdy dělali LPG, někdo technologii PHM, někdo dodával kompresor, vysavač....Byl tam tehdy ještě IBPák z Hradce, tuším pan Nečas. My jsme tehdy prošli bez ztráty kytičky, ale byli tam jiní experti. Náš nejvyšší jej tehdy vezl zpět do Hradce a my mladí ptáci schovaní na zadních sedadlech jsme celou dobu poslouchali telefonáty ve stylu:
A ten váš člověk má nějaký osvědčení..... ...Jo aha...... No tak ho v pondělí pošlete ke mě, dejte to osvědčení a 5 tisíc a počítejte s tím že u mě oboje nechá ..... Obdobnej případ, výrobce zapomněl, že nemá oprávnění pro montáže....

Taky něco podobného, výrobce vysavače

Jan Alin:
Citace: František Šohajda  01.11.2011, 18:29

Ano vydá a musí (pokud splní podmínky) vydat ! Bez toho nelze dělat (klást)"antistatiku" a už vůbec ne dodavatelsky!
A musí se to vyžadovat od firem na kladení gumy (gumařů)..
Jinak jim hrozí pokuta až 2 miliony! Za neoprávněné podnikání !

Je to čerstvé stanovisko TIČRu...!

No, na jejich stránkách jsem to zatím nenašel v nabídce. Je to asi dost čerstvé.

Milan Karvánek:
hmm, sem asi omylem viděl revizi antistatické podlahy co si nechala udělat stavba pro vlastní potřebu bez vědomí podlahářů, revidovala známá elektrofirma podle úplně jiné normy než na podlahy, dokonce to RT napsal do revize  ;D a byl tam i nějaké vidování od inspektora TIČR, všichni spokojeni, nikdo si ničeho nevšimnul. Ztratil jsem už veškeré iluze  (zle)

František Šohajda:
Citace: Jan Alin  01.11.2011, 20:24

No, na jejich stránkách jsem to zatím nenašel v nabídce. Je to asi dost čerstvé.

Ano je to červstvé asi týden ,dva......
Stavební úřady dostaly "rukověť" jak kolaudovat podle 73/2010...do této doby byli jak v říši pohádek...
TIČR vydala toto ponaučení konkrétně pro ně (stavební úřady) a jsou na stránkách TIČRu volně ke stažení... (norm)

Tomáš Gardoň:
Funguje to takto aj na Slovensku? Má niekto s mojich spoluobčanov nejaké info?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana