Jak ovládat topné rohože v celém domě?
Josef Holub:
K tomu PLC. V domě kde se nebude šetřit jsem pro. Udělat centrální ovládání a vyhrát si s tím,ale tady to nepřipadá v úvahu. I kdybych vyhrabal nějakého starého hypella a k němu převodníky, tak jsem daleko za cenou obyčejného termostatu
Jan Franěk:
Citace: Josef Holub 23.10.2011, 20:29
,ale také nerozumím tomu, proč kompletně všude topné kabely!
JE to jedno z možných řešení. V určitých aplikacích to vychází i na provoz velmi slušně.
Citace: Josef Holub 23.10.2011, 20:29
Bohužel k celému domu mám jeden list A4, kde jsou zakresleny rohože s příkonem.
J
inak projekt plně chápu,
Já to nechápu. Musíme si ujasnit pojmy. Nejdřív tvrdíte, že máte pouze jednu A4 a pak tvrdíte, že nechápete projekt? Jakej projekt? Žádnej nemáte!Až vám dodají pořádnou dokumentaci, tak jim můžete něco navrhovat. Tedy přesněji řečeno projektatnt. Vy se tím dostanete maximálně do průšvihu.
Citace: Josef Holub 23.10.2011, 20:35
K tomu PLC. V domě kde se nebude šetřit jsem pro. Udělat centrální ovládání a vyhrát si s tím,ale tady to nepřipadá v úvahu. I kdybych vyhrabal nějakého starého hypella a k němu převodníky, tak jsem daleko za cenou obyčejného termostatu
Ale počítáte třeba 5x termostat? Nebo jste se upnul jen na jednu místnost? Dodáváte málo informací.
Znovu opakuji, že v tomto případě nelze použít jen jeden termostat pro celý dům.
František Sichinger:
Jedna A4 je dost málo. Pozor na skladbu poplahy pokud jsou kabely ve dřevě a hlavně aby si pan domácí nevymyslel taky dřevo na pochozí vrstvě podlahy. Měl by to řešit projekt. (norm)
Miroslav Minařík:
Citace: Sichinger 23.10.2011, 20:42
Jedna A4 je dost málo. Pozor na skladbu poplahy pokud jsou kabely ve dřevě a hlavně aby si pan domácí nevymyslel taky dřevo na pochozí vrstvě podlahy. Měl by to řešit projekt. (norm)
Vždyť to píšu již v úvodu. Je to šílené!
Asi bych se nemohl živit podobnými dodávkami.
Chtěl bych se seznámit s investorem osobně abych ho mohl poslat do "Áčka" ...
Pokud chce někdo vyhořet, budiž.
Je to jeho volba, ale proč k tomu chce asistenci druhých?
Vít Rotrekl:
Aha už tomu asi rozumim. Investor chce postavit co nejlevněji nějakou vzorovou stavbu někde na výstavním místě, a potřebuje aby když tam lidi přijdou na čumendu, tak aby tam nezmrzli. Pokud to má být takhle, tak bych opravdu udělal nejjednodušší a nejlevnější možnou věc jakou to jde udělat.
Samoregulační kabely přes stykač spínaný HDO a prostorovým termostatem a hotovka.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana