Jak ovládat topné rohože v celém domě?
Josef Holub:
Dostal se ke mě strohý projekt k dřevostavbě. Kompletně celý dům má být vytápěn topnými kabely. A v prvním patře domu výstupy na přímotopy.
Jak nejlépe ovládat topné rohože a přímotopy aniž bych musel do každého pokoje umístit elektronický týdenní termostat v Tangu s termistorem v podlaze?
Při spočítání ceny se investor značně kroutí. Takže potřebuji vyřešit co nejlevnější řešení.
napadlo mě dát k topným rohožím otočný termostat ABB (cena do 1000Kč), a veškeré přivody přes jeden stykač , který bude řízen jedním digitálním termostatem pro celý dům a nočním proudem.
Je to dům, který má být na Slovensku, takže zatím jen uvažuji , kde elektroinstala ci finančně odlehčit .
kdyby měl někdo jiný nápad jak řídit rohože a výstupy na přímotopy z jednoho místa,
Otočné termostaty by udržovali nepřetopení podlahy a určitou teplotu.
Miroslav Minařík:
Citace: Josef Holub 23.10.2011, 19:26
.... nočním proudem.
Co to je? (surprice)
Josef Holub:
(poklona)
teď nevím, zda jsem něco napsal špatně a nebo to patří tomu zajímavému projektu, který také moc nechápu
Jan Franěk:
napadlo mě dát k topným rohožím otočný termostat ABB (cena do 1000Kč), a veškeré přivody přes jeden stykač , který bude řízen jedním digitálním termostatem pro celý dům a nočním proudem.
Tak od tohoto řešení bych rychle ustoupil. Nemůžete řídit dvě a více místností jedním termostatem. TO je cesta do pekla.Předevší m v případě el. topných kabelů. I kdyby jste použil samoregulační kabely, tak nemůžete dostát rozumné teploty ve dvou různých místnostek jedním termostatem. Podívejte se do návodu dodavatele. (norm)
Při spočítání ceny se investor značně kroutí. Takže potřebuji vyřešit co nejlevnější řešení.
Je to dům, který má být na Slovensku, takže zatím jen uvažuji , kde elektroinstala ci finančně odlehčit .
Od takové zakázky raději odstoupit. KAždé řešení pro něj bude drahé. Když ne na pořízení, tak potom na provoz a to neberu v potaz další možné problémy.
kdyby měl někdo jiný nápad jak řídit rohože a výstupy na přímotopy z jednoho místa,
Otočné termostaty by udržovali nepřetopení podlahy a určitou teplotu.
A co třeba prvky imteligentního domu. K těmto aplikacím se to běžně požívá. Pokud mě kontaktujete. mohu vám říci více . " http://www.ovladejsvujdum.cz/ "
Ale obávám se, že pokud nerozumíte projektu, měl by jste se spojit s někým, kdo to bude umět. Jinak můžete očekávat mnoho problémů.
PS: "nízký tarif" říká snad už jen moje babička. VT a NT
Štefan Beláň:
Citace: Josef Holub 23.10.2011, 20:07
(poklona)
teď nevím, zda jsem něco napsal špatně a nebo to patří tomu zajímavému projektu, který také moc nechápu
TO: Holub
To co nechápete je, že blokování tepelných spotřebičů v době nízkého tarifu (nízký tarif) nemá naprosto nic společného s řízením teploty v jednotlivých místnostech a jednotlivých topných zařízení.
Asi byste to měl nechat profesionálům. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana