Jak byste řešili přizemnění bodu rozdělení ve velkoměstě?

<< < (9/9)

Josef Kuhn:
Uzemnění je nutné z důvodu splnění požadavku ochranného pospojení viz ČSN 332000-4-41 ed.2 článek 411.3.1.2. Nebo se pletu?

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  21.10.2011, 18:32

... Mnozí z vás tu uvedli nápady, o kterých jsem opravdu přemýšlel a které se mi zdají být opravdu dobré...
Je pátek večer........j deme na jedno, co vy na to?

Není to tak dávno, co jsem viděl zajímavou "zemnicí tyč". Nadšenci, co běhají po kopcích a snaží se navazovat spojení občas, potřebují dostat do země něco, co je použité jako uzemnění (a někdy i jako kotvení). A je "výhodou",  když to z té země jde vytáhnout a použít jinde.
Vodovodní FeZn trubka, na konci špička a pak asi 15 - 20 cm spirála (to se "zachrání pérovky podložky" a najde se někdo, kdo je tam navaří...)
PETka s vodou, udělá se důlek, trochu se to namočí a pak se točí (šroubuje),  nemusí se do toho mlátit a dá se to vytočit....
Blbé je, že se někdy objeví kámen, skála,...

Václav Pešek:
MODERÁTOR: Pane Pešek, musíte si založit nové vlákno. Není přípustné začínat nové diskusní vlákno
                      v již zavedeném. Vaše příspěvky v tomto vláknu budou smazány.

narvat zemnič je kolikrát největší problém,  někdy se dává i několik....

vzhledem k tomu že u stavby z předchozího dotazu nenaprojektova li ani belskosvod (je to mezi stromy v řídkém lese mimochodem) tak nedali ani pásku do základů....

MODERÁTOR: Pane Pešek, musíte si založit nové vlákno. Není přípustné začínat nové diskusní vlákno
                      v již zavedeném. Vaše příspěvky v tomto vláknu budou smazány.

Jaroslav Ratiborský:
Citace: Josef Kuhn  21.10.2011, 19:26

Uzemnění je nutné z důvodu splnění požadavku ochranného pospojení viz ČSN 332000-4-41 ed.2 článek 411.3.1.2. Nebo se pletu?

V uvedené normě a článku nenajdete text :přizemnění bodu rozdělení PEN nutno provést.
Je tam pouze uvedeno co vše musí být do tzv.ochranného pospojování spojeno-ochranný vodič uzemňovací přívod apod. viz  text v uvedené ČSN .
O přizemnění místa rozdělení vodič PEN tam není nic.

Je však skutečností,že otázka nezní zda,ale jak.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana