Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?
ALCR:
Citace: Miroslav Macek 31.10.2011, 16:35
Soudní znalec je jen jednou ze složek soudní mašinérie, to není žádná konečná a nezpochybnitel ná autorita. Z praxe víme, že různí soudci mohou vydávat diametrálně odlišná rozhodnutí, a totéž platí samozřejmě i pro soudní znalce. Zejména tehdy, je-li nějaký soudní znalec současně zaměstnancem, pak myslím ne vždy taková skrytá subordinace může dobře fungovat.
S panem Mackem většinou nesouhlasím, ale v tomto případě mám obavu, že jeho názor nebude úplně mimo realitu.
I v televizi proběhli případy, kdy si protistrany k soudu tahali vlastní soudní znalce s protichůdnými názory na stejnou událost/věc.
Z vlastní zkušenosti, vím o zmrvené stavbě, kde stavební dozor vykonával soudní znalec z oboru stavebnictví a nebyla s ním žádná řeč on geroj ing. a soudní znalec, kdo je víc, bleskosvod pod jeho dozorem spíchli v roce 2009 bez projektu, takovým zvěrským způsobem, že to je v rozporu i s dříve platnou ČSN 34 1390.
Vzhledem k tomu, že dost stavebních dozorů je zároveň soudním znalcem a přitom stavby jsou vesměs zmršené všechny nebude to zřejmě ojedinělý případ.
Citace: Miroslav Minařík 31.10.2011, 16:59
Pokud by i soudní znalci byli tak "ohební", pak už by nemohl fungovat snad ani stát.
(dance)
On tento stát funguje?
Nějak funguje, ale jak a jak dlouho bude fungovat toť otázka.
Milan Hudec:
Tak se na to mrkněme z druhé strany.
Odborník obecně většinou uznává a řídí se názory zkušenějších/vzdělanějších v oboru, proto se mu říká odborník.
A´t Pan Macek či Ratiborský uvedou jména hromborníků na úrovni p.Kutáč, Hájek a spol.,a do té doby do nich nešijou.
S těmi jinými odborníky na hromosvody mě to přijde jako s Yeti, každý o něm ví, leč nikdo nepotkal, že.
Pavel Horský:
To je přesně ono, to naše pověstné čecháčství. Schopnost zpochybnit i nezpochybnitel né, to nám všem jde.
Já zde píši a psal jsem o soudním znalci Ing. Jiřím Kutáčovi. Jeho přednášky jsou velice přínosné a jejich kvalita je oproti některým přednášejícím uspávačům hadů vynikající. Netvrdím všeobecně, že je potřeba hltat a schvalovat názory všech soudních znalců, to je určitě nesmysl a jestli to tak vyznělo, nebo jestli jsem to tak napsal, pak se omlouvám. V zápalu amoku, který ve mě občas budí příspěvky pana Ratiborského jsem asi plácnul blbost........ .............. .....i když.......... ......čtu si znovu svůj příspěvek a myslím, že bylo jasné, že píši zrovna o Ing. Kutáčovi.
Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský 31.10.2011, 19:55
To je přesně ono, to naše pověstné čecháčství. Schopnost zpochybnit i nezpochybnitel né, to nám všem jde.
To je ten náš národní problém. Nectíme nikoho. Nikdo není autoritou.
Shrnul bych to do tohoto souvětí:
"Ještě nevím jaký je, ale určitě krade, protože má víc, než já a to není normální, protože nevím jak to dělá."
Citace: ALCR 31.10.2011, 19:38
Nějak funguje, ale jak a jak dlouho bude fungovat toť otázka.
Funguje přesně podle výše uvedené věty.
Citace: Milan Hudec 31.10.2011, 19:53
... jména hromborníků na úrovni p.Kutáč, Hájek a spol., ...
Opakuji to stále, že bych tedy chtěl znát ty "pravé" odborníky. A také důvod proč jsou to zrovna ti. (kromě toho nějak chybí)
Apropo, dnes jsem Jiřímu Kutáčovi oznámil, že jsou pochybnosti o jeho nezávislosti. usmál se a pronesl zajímavý argument. Až bude příště před kamerou řekne jej osobně. Bude to autentické.
Pavel Horský:
Je jasné, odkud vítr vane.
Copak asi vadí panu Ratiborskému a jemu podobným?
No přece jejich neoblomné přesvědčení v to, že všichni uvádění odborníci (Jiří Kutáč, Jan Hájek, Milan Kaucký, Dalibor Šalanský...... ...........) si mastí svoje kapsy skryti za značku jejich společného chlebodárce DEHN. To je jediné, co vidí, co jim dovolí chápat jejich pravděpodobně omezené chápání v tomto směru.
Již však nevidí to, že DEHN se jako jediní věnují neustálému vývoji hromosvodných prvků a všeho co se týká ochrany před nepříznivými atmosférickými vlivy, jako jediní se věnovali pomoci při tvorbě onoho stále kritizovaného souboru ČSN 62 305. Návody, příručky, podrobná vysvětlení a stálé podrobné rozebírání ČSN........... .......to vše pro nás připravují právě tito odborníci.
Chomutovské hromosvodné centrum....... .........to je prostě bez dalších debat.
Kdo jiný pro hromosvodáře dělá právě tolik, jako tito pánové?
Stačí se podívat na nabídku sortimentu českých firem. Nepřijde vám při pohledu do jejich katalogů, že své zaspání doby dohání výrobou sortimentu okopírovaného právě od DEHNu? Vyvíjí čeští výrobci něco samostatně? Jak pečují o své klienty? Jak si hýčkají svoji klientelu?
Kdyby se zástupci českých výrobců rozlezli po školeních, co by asi školili? Mluvili by jinak, než uvedení zástupci firmy DEHN? :D Možná ano, ale to bych pak chtěl slyšet :D
Nebýt DEHN, tak jsme v hromosvodné technice 100 let za opicemi a byly by nám nabízeny neustále bolševické materiály bez jakékoli inovace. Pozink drát by se tahal stále mezi dvěma náklaďáky..... ......
Přeji si, aby pan Ratiborský předložil seznam odborníků, kteří by byli schopni vystoupit u Mirka v TV a objasnit nám celou hromo problematiku dle jeho přesvědčení. S radostí se na to podívám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana