Doslechli jste se, že TNK označila normu o aktivních hromosvodech za neplatnou?

<< < (39/46) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Macek  31.10.2011, 16:35

Z praxe víme, že různí soudci mohou vydávat  diametrálně odlišná rozhodnutí, a totéž platí samozřejmě i pro soudní znalce.

Pane Macku to platí v případě revizních techniků docela často.
Soudní znalci mají většinou téměř shodné výsledky.
Znám několik soudních znalců a hovoří stejně, byť jsou jinak svými přímými konkurenty.
Pokud by i soudní znalci byli tak "ohební",  pak už by nemohl fungovat snad ani stát.
 (dance)

Jan Hájek:
Citace: Krýdl Petr  31.10.2011, 14:47

To ALCR : divím se, že doposud zatím na vaše sice velmi nepříjemné, ale zato kruté a pravdivé zrcadlo reality nikdo nereagoval.
Je to opravdu k pláči, ke vzteku i k osobnímu zamyšlení, ale je to tak.
Nejvíce mne ale štve, že v podobném duchu je zdravotnictví, právní sekce, správa veřejných služeb atd.,  atd.. M

Dovolím si zareagovat, cesta z tohoto marastu je, zrušit monopol TIČR a SUIP.
V každé společnosti, kde existuje monopol a navíc státem posvěcený, se dříve či později objeví korupce.

Bohužel je si třeba uvědomit, že po odstranění jejich monopolu, nastane chaos, tak jak se stalo na Slovensku, nicméně v této době se již profilují řešení, kdy se tyto přezkušovací organizace snaží na trhu prosadit tím, že uzavírají partnerství s pojišťovnami a vytvářejí nové specializace.

Dovolím si zajít ještě dál, kdy bych byl pro absolutní zrušení jak dohledu, tak kvalifikačních požadavků.

Je ale společnost připravena na to, že mám dům postavený společností XY, zkontrolovaný panem M, ale pojistí mne pouze pojišťovna A a když budu chtít dům prodat, tak ho ode mne chce koupit pan N, kterému nemovitost ověřuje firma YZ, která nevěří ani mně, ani společnosti XY a panu M. Tak zaplatíme pana F, kterému věří jak pan M tak i firma YZ.

Postupně by to dopadlo tak, že by se opět vyprofilovala jedna dvě společnosti a otevřel se opět prostor pro korupci.

Všimněte si, že jsem z celého dohledu vynechal stát, přes ten by mohli téct pouze peníze do IEC, tyto normy by pak zpřísňovala vždy určitá zájmová skupina sdružená u té či oné pojišťovny.

Mrkněte se na příspěvky Jirky Fialy či Jardy Miklíka na toto téma z období před několika lety

PS: Situace, kterou většina lidí nechce řešit či jim to za to nestojí, nemá jednoduché řešení.

Milan Hudec:
Pouze bych vrátil diskusi k původní Mirkově otázce:
Nedoslechl, nezajímá mě to, protože norma na aktiváky v českých podmínkách stejně nikdy platná nebyla.
šmitec

Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Minařík  31.10.2011, 17:55

ted bude jedno živé vysílání na druhém kanále!
http://elektrika.tv/live-stream

Milane tys to rozhrábl!  (dance) (dance) (dance) (dance)

Jan Hájek:
Opět trošku odběhnu, ale mám takové souvětí, které používám na jednáních pro klientova právníka (takové jednání je pak velmi rychlé a oproštěné od zbytečného vytahování výjimek, neplatných certifikátů a prohlášení podplacených úředníků).

, ,  Jste schopný pro svého klienta připravit přesvědčivé zdůvodnění toho, proč si nevybral systém osvědčený 81 členy IEC  (za každý komitét ověřuje min 5 odborníků) a rozhodl se pro systém neplatný u nás v CENELEC/EU, nepřijatý IEC a pro který se rozhodly a jako svou národní normu zavedla Francie, Španělsko, Portugalsko, Kypr, Rumunsko a Slovensko?, ,

Pak už řešíme pouze jestli bude jímací soustava izolovaná a jestli chce materiál pozink, AlMgSi nebo nerez.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana