Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Jaký mám zvolit zásuvkový termostat pro zásuvku s HDO?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jaký mám zvolit zásuvkový termostat pro zásuvku s HDO?  (Přečteno 3183 krát)
MadmanCZE
« kdy: 11.10.2011, 22:25 »

Mám aktuální situaci:
Byt 1+KK vytápěný přímotopem o příkonu 1500W.  Tento přímotop má nastavení jen pomocí dvou vypínačů a jednoho otočného kolečka. Odhaduji, že přepínače mění příkon (výkon) například  1. tlačítko 1000W a 2.tlačítko 500W ,  dohromadý 1500W a kolečko nastavuje intenzitu.
Ale to je jen odhad nemám návod Úsměv Přímotop bude zapojený do zásuvky kde je HDO (stykač u jističů),  zatím nevím jaký tarif.

Ale teď k jádru věci.
Chtěl bych si pořídit zásuvkový termostat pro přecejenom pohodlnější regulaci teploty, a taky v tom bytě nejsem pořád. Uvažoval jsem o TH 810 T   ale nevím jak to je s tím HDO.  Jde mi o to, že chci nastavit teplotu požadovanou třeba když odjedu na víkend tak 10°,ale co se stane když HDO vypne zásuvku? Smaže se nastavení a nastaví se nějaká defaultní teplota z výroby? Je to nějak zálohované?  Z návodu mi to není jasné.

Nebo poradíte jiný termostat? Z důvodů studentských hledám co nejlevnější možné řešení Úsměv
Zaznamenáno
Krýdl Petr
« Odpověď #1 kdy: 12.10.2011, 07:38 »

Nebylo by lepší instalovat pokojový prostorový termostat (jsou na trhu i v provedení bezdrátové) a ovládat tak přímo stykač s vývodem pro zásuvku s přímotopem. Dle mého soudu by toto zapojení bylo více řemeslné.
Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
*

Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2

« Odpověď #2 kdy: 12.10.2011, 07:58 »

Čemu říkáte HDO? HDO je dílkově ovládané relé (Hromadné Dálkové Ovládání),  kterým si distributor zapíná a vypíná vybrané spotřebiče a reguluje tak přenášený výkon. Obvykle ho najdete vedle elektroměru. Toto relé pak ovládá pomocí stykače vaše spotřebiče.

Ovládání přímotopů bývá mechanické. Že by se po vypnutí něco smazalo je dost nepravděpodobn é, protože výrobce s vypínáním pomocí HDO musí počítat.

Jak píše kolega, termostat vřadit do ovládacího obvodu stykače a máte hotovo.
Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov),  revizní technik E1A, E1B, E1-C2
MadmanCZE
« Odpověď #3 kdy: 12.10.2011, 14:34 »

Mno bylo mi řečeno, že ta zásuvka je řízena HDO. 20 hodin jede a 4 hodiny nejede.  U jistíčů je stykač speciálně pro tuto zásuvku a pro bojler.

A ten pokojový termostat to se vestaví jak? Já mám ten byt pronajatý ,  takže žádné velké úpravy dělat nemůžu Úsměv

Já jsem právě koukal na ty zásuvkové termostaty a všechny mají v sobě akumulátor. U toho nejlevnějšího nemohu vyčíst čas zálohy,ale u toho dražšhího cca 1000+ je to údajně 100Hodin. Já se ve vytápění právě moc nevyznám Úsměv
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.013 sekund, 20 dotazů.