Lze dát chránič stejné jmenovité hodnoty jako hlavní jistič?

<< < (2/4) > >>

Rastooravec:
Mám malý stykač moeller, menovitý prúd je 25AAC, spína výťahový motor so ŠPIČKOVÝM prúdom max. 20AAC v prípade, že váha nákladu/osôb je už nad hranicu povolenej nosnosti a nič iné nerobím, len telefonujem, kedy môžem prísť do zápotôčiek vymeniť zlepený stykač... Keby som predtým rozvádzač neriešil s poistným spínačom, teda ak kabína dosiahne úroveň vyššiu, ako najvyššie poschodie, vyradí to z prevádzky komplet výťah so všetkým, tak sa asi súdim s firmou moeller za škody spôsobené ich komponentom, alebo nedajboh ublíženie na zdraví... A moeller je dobrá značka, ovládací stykač bol v schéme navrhnutý práve tento.

Preto by som dal prúdový chránič s vyššým menovitým prúdom, lebo to je vec, ktorá proste musí byť tip-top. Takisto odporúčam každý mesiac testovať chránič testovacím tlačítkom a najlepšie zaviesť si aj záznam.

Daniel Hudzík:
Citace: Rastislav Oravec  09.10.2011, 21:06

Mám malý stykač moeller, menovitý prúd je 25AAC, spína výťahový motor so ŠPIČKOVÝM prúdom max. 20AAC v prípade, že váha nákladu/osôb je už nad hranicu povolenej nosnosti a nič iné nerobím, len telefonujem, kedy môžem prísť do zápotôčiek vymeniť zlepený stykač... Keby som predtým rozvádzač neriešil s poistným spínačom, teda ak kabína dosiahne úroveň vyššiu, ako najvyššie poschodie, vyradí to z prevádzky komplet výťah so všetkým, tak sa asi súdim s firmou moeller za škody spôsobené ich komponentom, alebo nedajboh ublíženie na zdraví... A moeller je dobrá značka, ovládací stykač bol v schéme navrhnutý práve tento.

Preto by som dal prúdový chránič s vyššým menovitým prúdom, lebo to je vec, ktorá proste musí byť tip-top. Takisto odporúčam každý mesiac testovať chránič testovacím tlačítkom a najlepšie zaviesť si aj záznam.

OFFtopic: vy nemate riesenie pretazenie kabiny? a koncove spinace a a podobne? a vozia sa  v tom ludia?

Milan Hudec:
Navíc do objektů pro bydlení je třeba nasazovat zejména PCH bez nutnosti jejich pravidelného testování.

Daniel Hudzík:
Citace: Milan Hudec  09.10.2011, 21:14

Navíc do objektů pro bydlení je třeba nasazovat zejména PCH bez nutnosti jejich pravidelného testování.

Alebo dostatocne dorazne (s detialnym opisom vsetkych rizik) upozornit obsluhu na nutnost testovania. Aj ked zatial sa mi to uspesne podarilo len doma

Vladimír Huba:
Nevidím žiadnu prekážku pre použitie 25A chrániča za 25A ističom. Je to nepraktické, ale nie nebezpečné.

Mám malý stykač moeller ...

Nemôžete porovnávať stykač výťahu, ktorý spína rádovo v desiatkach cyklov denne s chráničom, ktorý "zapracuje" aj s testovaním cca 15x za rok. A tiež: nie je stykač ako stykač. Mal by sa zvoliť podľa spôsobu využitia.

Takisto odporúčam každý mesiac testovať chránič testovacím tlačítkom a najlepšie zaviesť si aj záznam.

Ja odporúčam testovať podľa údajov výrobcu.
A viesť záznam? Aký? A kto? A načo to komu bude?
Najvhodnejšie riešenie uvádza p.Hudec -  použitie "blbuvzdorných" chráničov bez nutnosti testovania. Ale to už je mimo dotazu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana