Lze dát chránič stejné jmenovité hodnoty jako hlavní jistič?
Ro Sikora:
Mám hlavní jistič 25A a v bytovém rozvaděči mám chránič 4 pol. 25A ,který je jediný na celý byt. Je tento chránič dostačujíci nebo dát chránič většího jmenovitého proudu (40A). (z důvodu poškození chrániče při velkém odběru a následném vybavení hl. jističe)?
Milan Hudec:
Citace: Ro Sikora 09.10.2011, 20:07
Mám hlavní jistič 25A a v bytovém rozvaděči mám chránič 4 pol. 25A ,který je jediný na celý byt. Je tento chránič dostačujíci nebo dát chránič většího jmenovitého proudu (40A). (z důvodu poškození chrániče při velkém odběru a následném vybavení hl. jističe)?
Toto řešení je nevhodné a dle mého názoru naprosto neprofesionáln í, čert vem kontakty PCH, které shoří a přeruší se, horší případ nastane, pokud se kontakty zpečou a PCH přesto, že zareaguje nepřeruší napájecí vedení.
Jirka Š. Svejkovský:
Výrobce garantuje, že pokud jsou kontakty FI dimenzovány na proudovou zátěž 25A a jsou předjištěny jističem 25A, pak je všechno v pořádku a životnost chrániče není snížena. Tečka.
Milan Hudec:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 09.10.2011, 20:34
Výrobce garantuje, že pokud jsou kontakty FI dimenzovány na proudovou zátěž 25A a jsou předjištěny jističem 25A, pak je všechno v pořádku a životnost chrániče není snížena. Tečka.
Není výrobce, jako výrobce, zejména ti netop toho garantují tolik, že tam raději tu 40A vidím.
Pro tazatele, ano řešení 25 - 25 odpovídá z hlediska vyjádření výrobců, ovšem z bezpečnostního hlediska alespoň já doporučuji 25 - 40.
Daniel Hudzík:
Cenovy rozdiel medzi 25 a 40A chranicom nie je velky a mate aj rezervu do buducnosti pre pripad ze sa rozhodnete navysit hodnotu hlavneho istica. Opat je to setrenie na nespravnom mieste.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana