Co způsobilo smrt elektrickým spotřebičem na Plzeňsku?

<< < (3/4) > >>

Krýdl Petr:
Pane Schwarz, naprosto s vámi souhlasím.
Pak se, se ale nesmíme divit, že si lidé nechají vymývat mozky různými blamážemi.
Třeba se někdy přesnou příčinu na nějakém školení nebo semináři dozvíme.
Zrovna tak jako to bylo před léty s vybouchlým bojlerem v Praze a myslím šesti mrtvými dělníky.

František Bernard:
TO: p. Svejkovský.
Věřte nebo ne. Mému kamarádovi se chtela "zasebevraždit" manželka. zapnutý fén vhodila do vany, kde seděla ve vodě. Vana byla akrylátová. Nic se jí nestalo.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Bernard  15.09.2011, 18:13

TO: p. Svejkovský.
Věřte nebo ne. Mému kamarádovi se chtela "zasebevraždit" manželka. zapnutý fén vhodila do vany, kde seděla ve vodě. Vana byla akrylátová. Nic se jí nestalo.

Mám dojem, že přesně o tom jsem psal.

IM:
Citace: František Bernard  15.09.2011, 18:13

To se skoro nikdo nedoví. Ale Holywood ovlivní stamilióny lidí.  >:(

Miloslav Dunda:
Jednou jsem přišel na zakázku, že v koupelně vše tluče. Pospojování bylo vpořádku, proudový chránič instalován. Npětí asi 48V jsem naměřil mezi podlahou a PE i proti pospojování. Příčina byla ve špatně uděláném odpadu ve sprchové kabině. Z odpadu část vody přetékala na podlahu pod sprchovou vanou a to promočilo strop ve spodním bytě. Tam bala ve stropě stará elektroinstala ce pro světlo v koupelně. Instalace byla provedena G vodiči ve staré povlakové trubce. Jakmile se v koupelně spodního bytu rozsvítilo, tak na podlaze koupelny o patro výše bylo výše zníněné napětí. To bylo i na zábradlí a na podlaze společné chodby. Stropy byly železobetonové a cizí napětí bylo o patro výše všude. Při vystupování z kovové pospojené vany tedy bylo mezi vanou a podlahou a mezi vodovodními bateriemi a podlahou koupelny výše uvedené napětí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana