Zhotovil jsem černý odběr?

<< < (3/12) > >>

Petr Doležal:
To GAJDOS:
mrkněte se na údaje pro kontrolu (z hodnoty jističe, pojistky nebo dle kabelu)

Radek Červený:
Nějak se mi to nezdá. Dát na chodbu hlavní jistič před elektroměr a hlavní za elektroměr není obvyklé řešení. Zpravidla je na chodbě hlavní jistič před elektroměrem. Pokud jste se napojil za něj, tak to máte kuráž.
Pokud se jedná o hodně starou zástavbu, kde ještě byly na chodbě jeden či dva jističe pro jednotlivé obvody bytů, zapojené již za elektroměrem, zpravidla prostorově oddělené či v samostatné skříňce, pak to je OK. Ale to by zase distributorovi nevadilo.
Zřejmě jste nerozeznal hlavní jistič před elektroměrem od jističů podružných. Pokud tomu tak je, tak už raději elektriku pověste na hřebíček. S takovou byste se neuživil  ;)

Citace: Roman GAJDOS  29.08.2011, 19:20

Mňa by zaujímalo, ako došli k tej škode, ktorú ste spôsobili majiteľke.

Na to je nějaký vzorec, kde se zohledňuje například průřez vodiče, délka od posledního odečtu, atd. Za 80 tisíc to vyšlo ještě dobře  ;)

Radek Červený:
Á, Pedol byl rychlejší.....  (jednicka) (poklona)

Pavel Horský:
Citace: Jan Kalous  29.08.2011, 19:09

Foto bohužel nemám je to stará zástavba a jsou tam pojistky pak elektroměr pak jistič co jde do bytu.

Podle mě jde evidentně o černý odběr a energetika je v právu.
Sled přístrojů je opravdu: pojistky.....j enže pak je hlavní jistič a pak teprve následuje elektroměr. Vy jste se z neznalosti 100% připojil na onen hlavní jistič a tím jste čerpal "načerno" el . energii.

Jan Kalous:
A z jakého důvodu jsou na jističi dva přívodní dráty ? Dle mého je ten druhý černý odběr.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana