Jak správně nahradit vedení k lustrům v rákosovém stropě?
Milan Hudec:
Potřebujete např:
1ks 8016E FA - Kopos Kolím+dvě kolena
a šup s tím do mazaniny, ještě počkejte, zda někdo z kolegů nemá nějaký důvod, proč by to tak nemohlo být, mě nic moc nenapadá, snad jen, že to bude super oproti narušení rákosu-jednou jsem zažil a už nikdy nechci.
*Martin Kovářík*:
Téda pane Hudec, vaše řešení se mi líbí nejvíce :D . Cena i parametry té trubky jsou skvělé, na 5 cm unese 125 kg, je do jakoli hořlavého prostředí .... a když tam budou i na koncích kolínka vedoucí až do prken pod betonem a rýhu v betonu opět zabetonuji .... vypadá to náramně! Ale tuším, že se zvedne vlna odporu, vytáhnou na nás zákony a vyhlášky a bude to zmařeno (zle). Moc (poklona) všem diskutujícím. Nečekal jsem takovou podporu. Doufám, že se toto téma bude hodit i dalším lidem.
Milan Hudec:
Citace: *Martin Kovářík* 28.08.2011, 16:33
Téda pane Hudec, vaše řešení se mi líbí nejvíce :D . Cena i parametry té trubky jsou skvělé, na 5 cm unese 125 kg, je do jakoli hořlavého prostředí .... a když tam budou i na koncích kolínka vedoucí až do prken pod betonem a rýhu v betonu opět zabetonuji .... vypadá to náramně! Ale tuším, že se zvedne vlna odporu, vytáhnou na nás zákony a vyhlášky a bude to zmařeno (zle). Moc (poklona) všem diskutujícím. Nečekal jsem takovou podporu. Doufám, že se toto téma bude hodit i dalším lidem.
Pro Vaši informaci uvádím, že při velmi přísném pohledu (spíše kontraprodukti vním) by naznačené řešení mohlo v drobných niancích odporovat ustanovení čl.28 či.29 ČSN 37 5245.
Já osobně bych spoj tvrdé hrdlované trubky zalité v betonu a opatřený pro jistotu lepidlem, či těsnící páskou považoval za splnění výše uvedeného.
Václav 3:
Citace: Milan Hudec. 28.08.2011, 10:38
Nějak zde nepadla možná nejjednoduší rada, a to je provrtat se nahoru nad strop vrámci stěny, ze které bude světlo napájeno, provetat strop v místě instalace svítidla, a tyto dvě díry nahoře mezi sebou nějak spojit.
Zakrytování kabelu v podlaze jde většinou lépe, než ta samá práce ve stropu.
Já jsem zde tuto možnost záměrně nerozváděl, protože v případě budoucího využití půdy jako podkroví mohou vzniknout problémy při úpravách podlah (známé z některých typů panelových domů), navíc mám i špatné zkušenosti s provrtáváním dřevěných stropů omítnutých na rákos, kde také hrozí jejich poškození.
Pavel Horský:
Trubky jsou opravdu dobré řešení.
Zásahu do rákosu bych se však nebál. Kolegové to tu líčí dost dramaticky. Já to tak hororově nevidím.
Za celou moji éru montážní činnosti jsem zažil nesčetněkrát zásah do takového stropu. Rákos byl v drážkách přeštípaný, takže šel kabel instalovat až na dřevo. Jen drátky zůstaly. Lelikož je rákos provazován po pár centiletrech, nemůže se stát, že by strop spadnul.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana