V poslední době jsem viděl několik projektů na operační sály,JIPky a podobné od schopných erudovaných projektantů ve zdravotnictví /žádných domovních projektantů!/ a všichni jednou podle TNI a ne ČSN.....
Jestliže mají v zadání od investora, že chce aby projekktovali podle TNI, tak v tom není žádný problém. Ale musí si to buď přát nebo s tím souhlasit.
Na školení o zdravotnictví ,odborníci ve zdravotnických rozvodech taky všichni svorně říkali že se máme orientovat podle TNI../dosud není nová norma podle EU a TNI se jí co nejblíže přibližuje!/
Jestliže jsou instalace provedeny dle TNI, pak je jen logické že se i za provozu podle toho budou posuzovat, kontrolovat a revidovat.
Ale není přeci možné (a hlavně logické), chtít "vytahovat " TNI na rozvody zhotovené podle ČSN 33 2140.
Víme, že v TNI jsou požadavky, které jdou nad rámec ČSN a tudíž prostě nejde tyto požadavky uvádět jako závady u instalací, zhotovených podle ČSN.

V poslední době jsem viděl několik projektů na operační sály,JIPky a podobné od schopných erudovaných projektantů ve zdravotnictví /žádných domovních projektantů!/
....
Možná jsem v jiném kraji?

ČSN je enormně zaostalá a ke dnešním novým přístrojům ze zahraničí neadekvátní...
.
Asi to bude opravdu krajové, protože mohu zodpovědně po cca 20 letech působení v tomto oboru jmenovat pouze 2(!) mně známé projektanty, kteří zdravotnicvtí opravdu umí.
Jestliže jich je ve vašem okolí tolik, tak musí být pohoda po jejich výtvorech chodit a takovou práci vám upřímně závidím.
Já instalace nedělám, ale znám pár kolegů, kteří po špitálech chodí a ti se mohou zbláznit, jaké hovadiny jsou schopni někteří "projektanti specializovaní na zdravotnictví" vyplodit.
PS Kdyby se v tomto odvětví důsledně dodržovala dosud platná, byť již vousatá norma, tak by nebyly žádné větší problémy ani s moderními přístroji.