Musí být hromosvod připevněný k fasádě?

<< < (6/11) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec.  02.09.2011, 18:20

Dokonce jak to čtu, i komín je přepych, kam jim pak kouří krb?,  nebo ani ten nemouho mít?

Krb je v pasivním domě těžký prohřešek.
Jednak se v něm nedá topit (leda že by to byly parní lázně),  jednak komín je katastrofa z hlediska požadované těsnosti domu a tepelných nemostů.

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  02.09.2011, 19:10

Krb je v pasivním domě těžký prohřešek.
Jednak se v něm nedá topit (leda že by to byly parní lázně),  jednak komín je katastrofa z hlediska požadované těsnosti domu a tepelných nemostů.

A to má být pokrok, hřebík si do zdi nezatluču, krb mít nemůžu, větrat nesmím, proč to proboha někdo chce?

Fuk Tomáš:
Protože šetřit se musí, ať to stojí co to stojí.

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  02.09.2011, 20:27

Protože šetřit se musí, ať to stojí co to stojí.

Divná doba, znám příjemnější způsoby sebepoškozován í, než celý den po sobě (nejlépe po návštěvě hospůdky) čuchat nevyvětraný, pouze přefiltrovaný smrad.

Těmto objektům (charakterem úspor) se dříve říkolo gulagy a pokud se pamatuji, zájem o ubytování v nich velký nebyl, jak vidno lidi už neví co roupama vymýšlet.

Karel Simon:
Omlouvám se, dříve jsem nemohl - pracoval jsem na domu  ;D. Teda chlapi, vy jste se do mě pustili  :).

Tak postupně..
pro p. Hudce
Přiznám se, že Vašemu příspěvku trochu nerozumím. Trochu z toho mám pocit, že pasiv je pořád něco magického, neznámého v čem musí být hrůza bydlet, čemu se tady pořád nevěří a proto vidím, že osvěta je pořád zapotřebí. To, že se za našimi hranicemi na jih, západ i sever stavějí tisíce NED i PD a myšlenka je stará skoro již 20 let asi pořád nic neznamená. Vůbec si netroufám nikoho poučovat. Jsem pouze obyčejný stavebník-investor, který si staví prakticky sám a před 3 lety se do problematiky ponořil. Důvody proč si lidé stavějí domy a ať je to ten "průměr" nebo luxus mega house či ten pasiv, tak to přeci neznamená že to stavím proto, abych se měl v těch druhých dvou případech automaticky čím chlubit, to byl byl pěknej debil. Jestli jenom někdo staví dům byť jen z mala kvůli tomuto, tak to potěš. Opravdu si myslíte, že pasiv = chci se chlubit? Zkuste se nad tím zamyslet. Nebude to, třeba také tím že když už někdo staví, tak chce mít také hezký dům, příjemný na bydlení pro sebe a rodinu a to že si jej postaví podle vlastních představ, tak pro někoho to automaticky znamená - "na chlubení"..? Není v tom i špetka závisti...?

pro p. Červeného
Ano, pokud by vše bylo na světě 100%,  tak to by fakt bylo o ničem, asi i ten život  :).
Omlouvám se, ale upřímně, tvrzení, že "Pokud chce někdo pasivní dům na 100%,  pak by se měl vzdát dalších vymožeností v ostatních domech zcela běžných. " je nesmysl a opravdu pak o PD prozatím nevíte vůbec nic a zřejmě jste ani v žádném nebyl.

pro p. Hudce a p. Fuka
Pokud chcete mít komfort, že se chcete dívat do plamenů, tak lze řešit i bezkomínové krby, např. na líh apod. (nesmrdí i hřejí :-)). Mimochodem upozorňuji, že i v pasivních domech se musí topit!! Ne každý to ví nebo si chce připustit. Samozřejmě topná sezóna je velmi krátká, ale přitopit si občas můžete. To, že dříve platilo, že komín = netěsný prostup (neprojde BW testem) a jasný tepelný most již někteří výrobci vyřešili, takže i toto (opět při správném provedení) je již realizovatelné .
Tak a teď ta další pohádka o hřebících...du fám, že jste to nemyslel vážně  ;D ;D.
A ta o té nemožnosti větrat....sakr a chlapi, tak si o tom nejdřív alespoň něco přečtěte, než začnete psát nesmysly, Internet je to plný. Ale třeba se lidé v PD dusí anebo že nebo tam lezou v trubkách roztoči anebo že tam nemohou ot
evřít okna a je tam špatné klima, vlhkost a já nevím co ještě... ;D.

Šetřit se musí, že mě to skoro nic na provozu nestojí (tak teda při těch rostoucích cenách komodit pořád méně). Návratnost této investice "navíc" je pouze jedna stránka mince. Jen nevím, proč to pořád řešíte jen přes ty peníze.

Pro p. Hudce
O tom sebepoškozován í a gulagu si snad už děláte p...l.  :-\ Vy jste úplně mimo a v této diskuzi snad jen omylem.

Nějak vám mám chlapi pocit, že o PD opravdu skoro nic nevíte a plácáte slámu bez jakýchkoliv věcných argumentů, ale třeba se pletu.

Tak hezký večer všem, ať již v tom "průměrném" nebo pasivním domě ;). A pokud jsem se někoho dotknul osobně, tak se omlouvám a zejména panu Machutovi, neboť jeho threader se trochu uhnul zcela jiným směrem i mojí zásluhou.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana