Musí být hromosvod připevněný k fasádě?

<< < (11/11)

Milan Hudec:
Citace: Jiří Schwarz  21.11.2011, 13:52

Něco jako reflektor a na dostatečnou vzdálenost FV panýlek?

Ano, jistě by to posunulo úroveň těchto nízkoenergetic kých domů dál.

J.Patúc:
Citace: Honza Jirák  18.11.2011, 17:04

Loni jsem na takové stavbě řešil právě satelit, internet, televizi atd...
Skončilo to klasickým sadovým sloupem VO postaveném na okraji pozemku, na něm všechny antény, včetně GSM repeateru (je to v údolí mimo civilizaci),  protažené hluboko pod zemí (požadavek projektanta, netuším proč stavař nejsem) dovnitř do domu, na vstupu podlahou několikrát těsněno a izolováno - pokud možno vše optickým vláknem, metalické je vlastně jen napájení.

Citace: Milan Hudec  20.11.2011, 16:02

Napájení nelze realizovat po optickém vláknu?

Citace: Jiří Schwarz  21.11.2011, 13:52

Něco jako reflektor a na dostatečnou vzdálenost FV panýlek?

Citace: Milan Hudec  21.11.2011, 15:54

Ano, jistě by to posunulo úroveň těchto nízkoenergetic kých domů dál.

o:-)

Ján Garaj:
Keďže diskuzia o hromozvodoch na nizkoenergetic kých a im podobných domoch a zateplovaní sklzla až na túto veselú úroveň, nedá mi,aby som aj ja neprispel svojou troškou do mlyna.
Polystyrén akýkoľvek, lisovaný,extrudovaný a i..ný, vždy bol je a bude uhlovodík-rokmi vyprcháva-stráca sa, jednoducho je to tak,či sa nám to páči alebo nie.
Ak si niekto pamatá na činžiaky, medzi panelmi boli vkladané dosky z polystyrénu (námietka,že to bol obyčajný polystyrén sa neprijíma) po cca 10-15 rokoch boli medzery medzi panelmi prázdné z nasledovných dôvodov:

1/izolácia sa stratila-vyprchala-uhlovodík vydržal najviac 15-20 rokov  
2/Polystyrén vyžrali vtáky alebo zvieratká-to sa deje aj teraz.

Takže, ak má niekto ilúzie,že zateplenie z akéhokoľvek polystyrénu vydrží určite viac ako 25 rokov,tak mu držím palce.
Už to niekto videl naozaj?
a opýtal sa výrobcu, či dá záruku viac ako 25 rokov na polystyrénové dosky?
Som voči polystyrénu zaujatý a mám voči nemu averziu, to je pravda, preto príjmem akékoľvek  odpovede, bez emócií.
Skúste ma presvedčiť o opaku.
Mám zateplený dom tiež polystyrénom ale len tam, kde to budú môcť moji následovníci aj po 20 rokoch bez velkých problémov obnoviť.
Všade inde som dal minerálnu vlnu (vatu) volajte to akokolvek, ale drží to dobre.

Miroslav Minařík:
Už je téma vyčerpáno?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana