Lze ovládat jedno svítidlo ze dvou spínačových obvodů?
Jiří Schwarz:
Jestli jsem pochopil zadání, neměl by být problém paralelné k žárovkám dát relé, pokud bude svítit jedna, nebo druhá, nebo obě, vždy bude svítit i třetí.
René Damek:
Citace: Jiří Schwarz 15.08.2011, 12:46
Myšlenka krásná. Jen nám prozraďte kdo vyrábí a prodává takový vypínač v provedení, které se běžné používá "pevné elektroinstala ce"?
Nevím zda jsem pochopil, ale co třeba ABB 3553-02289 ?
Petr Doležal:
http://www117.abb.com/catalog.asp?thema=3897&category=1380&item=34985
To Damek: (drinks) oba 13:53
Lukáš Rotrekl:
Relé stačí jedno, kdybych si to dělal u sebe doma, tak ho strčím do toho svítidla, ale tady jsem to neřekl nahlas :-X
Dvě varianty zapojení podle možností na místě. 2. varianta bude fungovat i když budou dotaženy dvě 3x1,5 až do inkrimininovan ého světla, připadně by šlo ještě dvoupólovým relé udělat i pro dva nezávislé zdroje (jiný chránič a pod..)
Jan Picka:
To Martin H, René Damek, PetrDoležal: (poklona) za nápad s dvoupólovým spínačem. Asi nejen já jsem netušil, že se takové dělají. Bohužel jsem zadání nespecifikoval přesně - skupiny světel jsou ovládány "schodišťovými" spínači, což už si v dvoupólovém provedení neumím představit.
To Lukáš Rotrekl: Vaše řešení odpovídá nejvíce instalaci na místě. Můžete mi prosím jednoznačněji vyspecifikovat potřebné (doporučené) relé? U světla mám díky existujícímu kabelu k dispozici zem, nulu, fázi spínanou ze skupiny 1, fázi ovládanou ze skupiny 2 a stálou (nevypínanou) fázi.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana