Je nutné při bouřce vypínat přívod vody?

<< < (17/27) > >>

Miroslav Macek:
Citace: Jaroslav Ratiborský  16.08.2011, 12:19

Vypadá to,že někteří z diskutující nejsou schopni respektovat skutečnost,že 90 % z provozovaných elektroinstala cí není vybaveno žádnou ochranou před přepětím přičemž četnost poškození těchto elektroinstalc í vlivem přepětí je minimální.
Tím nemám na mysli příspěvky p.Kadlíka.

Citace: Jan Hájek  16.08.2011, 13:34

To vycházíte z nějaké studie, že mluvíte o faktu? Předložte nějaký relevantnější zdroj než je vaše zkušenost.

Já se (stejně jako p.Ratiborský) také domnívám, že současné investice do prostředků přepěťových ochran několikanásobn ě převyšují škody, jimž se prostřednictví m těchto ochran podaří (za dobu jejich životnosti) zabránit. Myslím, že k tomuto názoru není třeba nějakých studií; je dán tím, že jsou ochrany relativně drahé a navíc (dle norem) povinné prakticky všude - tedy nejen tam, kde mají praktický smysl.

Petr M:
Citace: Miroslav Macek  18.08.2011, 14:14

Já se (stejně jako p.Ratiborský) také domnívám, že současné investice do prostředků přepěťových ochran několikanásobn ě převyšují škody, jimž se prostřednictví m těchto ochran podaří (za dobu jejich životnosti) zabránit. Myslím, že k tomuto názoru není třeba nějakých studií; je dán tím, že jsou ochrany relativně drahé a navíc (dle norem) povinné prakticky všude - tedy nejen tam, kde mají praktický smysl.

Myslím, že absence ochran je spíš dána historií. Když někdo má doma prosklenou dřevěnou bednu na elektroměr s pertinaxovou deskou, na tom fíčko z NDR a černý bakelitový jističe, těžko v ní bude mít SPD...

A k té ceně - není se čemu divit. Když něco za 500 000 vyvinu, dám do zařízení výrobní linky 5 mega, udělám formy, odladím to na zkušebně. zaplatím reklamu .... a prodám 1000 kusů, jaká je cena v porovnání s prodejem 100k kusů?  ;) Až se přepěťovky rozšíří, cena bude jinde.

P.S: Nezdá se vám, že by auta mohly být levnější, nebýt ve výrobě náklady na montáž a ve vývoji náklady certifikaci bezpečnostních pásů? Přece ne každý auto bourá... Montujme je jenom do těch, co vyletí ze silnice...  (dabel)

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Macek  18.08.2011, 14:14

Vzhledem k tom u, že je téměř po 22hod.,  bych to řekl takto:

Nejdražšší bývá většinou snaha něco ojebat.

raj:
Citace

Já se (stejně jako p.Ratiborský) také domnívám, že současné investice do prostředků přepěťových ochran několikanásobně převyšují škody, jimž se prostřednictvím těchto ochran podaří (za dobu jejich životnosti) zabránit.
Naprostý souhlas. Kromě bleskojistek na vn straně nemám nikde nic. A každému investice do přepěťových nesmyslů rozmlouvám.
Výjimkou jsou instalace v sítích IT. Ale i tam jde jen o (relativní) klid zákazníkovy duše. Za 6 let tahání blesků z Hradce a okolí mi v práci neshořelo nic ( a sakra má co ...).

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec.  18.08.2011, 21:28

Nejdražšší bývá většinou snaha něco ojebat.

(jednicka) posílám pomyslný bod.

Taky znám jedno rčení. Nikdy není dost času to udělat pořádně, ale vždy jse najde dost času to předělat.  (místo času si můžete dosadit například peníze)

PS: vypínat vodu do objektu za bouřky je podle mne blbost

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana