Fotovoltaické elektrárny na velkých střechách, volných plochách a jejich ochrana před bleskem

<< < (3/10) > >>

Milan Hudec:
Ale jo, pokud bude třeba, budu tomu of. říkat jakkoli, ale hlava mě to stejně moc nebere.
Máme tedy hromosvod, budiž, jeho jímač chytí hrom (úder hromu),  tento hrom putuje po svodu a dole na něj za rohem čeká "svodič bleskových proudů".

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec.  08.08.2011, 17:31

Ale jo, pokud bude třeba, budu tomu of. říkat jakkoli, ale hlava mě to stejně moc nebere.
Máme tedy hromosvod, budiž, jeho jímač chytí hrom (úder hromu),  tento hrom putuje po svodu a dole na něj za rohem čeká "svodič bleskových proudů".

:D :D :D (funny) (drinks)

Zdenek Hejčl:
Hezkéééé, ale do něho neudeří hrom. Hrom je následný jev po blesku. Jaksi ten blesk je rychlejší, než ten zatrolený hrom.  
Ten svodič bleskových proudů ho pěkně zblbne a zároveň si ho vychutná.  o:-)

Jan Alin:
Citace: Milan Hudec.  08.08.2011, 17:31

Takhle se mě líbíte, ne suše jak dopoledne.  :D >:D o:-)

Jan Alin:
Zběžně jsem prolétl článek a nezávisle na názvosloví si myslím že je hezky napsán. Škoda jen že po shlédnutí pár videí na internetu kde je úder blesku se nemohu zbavit dojmu že ten blesk se prostě netrefí tam kam má. Nedávno tu byl snímek z kamery v Krkonoších z Boudy na Muldě, tam to šlehalo doprostřed strání hlava nehlava, strom nestrom, kopec nekopec. Dokud se na vlastní oči nepřesvědčím že uhodilo jen do jímacích tyčí a nic se nestalo tak neuvěřím. Vždyť jsou všade kamery, nemáte někdo záběry úspěšného zákroku hromosvodu proti bleskohromu abych použil úplně všechno výrazivo, to by bylo výmluvnější než celá diskuze.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana