Odpojujete ze zásuvky spotřebiče při odchodu z domu?

<< < (7/8) > >>

Ižák Ctibor:
Ja osobne nie som zástancom odpájať čo sa dá. Neviem si totiž predstaviť, ako by som zakaždým vyberal hrnce zo skrinky aby som mohol odpojiť el.rúru ,  v druhej skrinke mám el. zapaľovač plynového sporáku a v ďaľšej drtič kuch. odpadu. Za televízorom som horko-ťažko poschovával káble na žiadosť svojej polovičky, ak tam chcem niečo odpojiť ,je to fuška. Kanvica je tiež na mieste. Doteraz som nemal žiadne problémy, ani som vo svojom okolí nič podobné, ako spomínate nepočul. Môže sa to stať, ale pravdepodobnos ť je veľmi malá. Je pravda, že raz som skoro vyhorel, bol to však prípad celkom iný, ako tu uvádzate. Syn mi do počítača dal televíznu kartu, aby som mohol pozerať aj počas  "počítačovania"televízor. Antenu mám v tretej miestnosti . Preto sme natiahli antenu cez stenu od syna. Mal tam zosilovač ,  ktorý mal kovovú bedňu pripojenú na "N". Môj počítač samozrejme je tiež kostrený. Je tu sieť ešte TNC. Syn mal svoju zásuvku viac  zaťaženú a preto mu vznikal väčší úbytok napätia na nulovom vodiči, čo sa kompenzovalo cez asi 2m dlhý antenný prívod cez môj počítač do môjho vodiča"N"a koaxiál mi pred očami začal horieť.Nemusel som byť ani na dovolenke, stačilo by aby som bol v druhej izbe a možno, že susedia by boli zavolali skôr hasičov než by som si niečo všimol. Tým chcem len povedať, že v elektrike môže vždy nastať nejaký nebezpečný stav. Zo všetkým sa počítať nedá a istotu, že nevyhoríte, nebudete mať nikdy!
Skôr by som odporúčal alianz ,  alebo inú poisťovňu pre lepší spánok.

Kamil Dlouhý:
Ctibor Ižák napsal: Syn mi do počítača dal televíznu kartu, aby som mohol pozerať aj počas  "počítačovania"televízor. Antenu mám v tretej miestnosti . Preto sme natiahli antenu cez stenu od syna. Mal tam zosilovač ,  ktorý mal kovovú bedňu pripojenú na "N". Môj počítač samozrejme je tiež kostrený. Je tu sieť ešte TNC. Syn mal svoju zásuvku viac  zaťaženú a preto mu vznikal väčší úbytok napätia na nulovom vodiči, čo sa kompenzovalo cez asi 2m dlhý antenný prívod cez môj počítač do môjho vodiča"N"a koaxiál mi pred očami začal horieť.
---
To mne vystrašilo. Prosím o vysvětlení odborníků, jak se může elektrický proud dostat do datových resp. anténních rozvodů.

Martin Novák:
Problematika zemnich smycek je skvele vysetlena v tomhle clanku
http://www.elektroworld.info/modules.php?name=News&file=article&sid=224&mode=&order=0&thold=0

Jiří Schwarz:
Že by to hořelo? To bych měl strach, že tam bude větší problém.
Každému doporučuji PC sestavu především pokud má doma síť TN-C napájet z jedné zásuvky, nejlépe přes "psa s vypínačem" a pokud je tam TV karta, koupit si oddělovací anténní člen.
Bohužel jeden problém jsem nevyřešil - problém s "kroutícím se obrazem" při kombinaci satelitní parabola uzemněná na hromosvod (nepátral jsem po spojení, ale žil jsem v představě, že LNB by mělo být uložené "v plastu" a že není spojeno na zem),  satelitní karta v PC a TV jako "veliký monitor".

Oliver Mička:
Už som videl domový rozvádzač riešený trocha inak pre tento prípad. Zloženie spočívalo v tom že miesto hl. vypínača tam ol stykač ktorý bol ovládaní z boku otočným uzamykacím spínačom. Jedine čo bolo mimo chránič bola zásuvka pre EZS a chladničku a to C6/1 .

Zaujimavo riešene.. No majitel si to zhotovil sám ( kutil - elektrikár s platnim osvedčenim podotykam)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana