Jak řešíte nové obvody připojené na stávající jističe?

<< < (2/11) > >>

Štefan Beláň:
Citace: Miroš Jan  25.07.2011, 22:48

...Firma natahala nové kabely, osadila nové svítidla, vypínače, zásuvky, osoušeče rukou a el.
Průtokové ohřívače vody.
Toto vše bez projektové dokumentace.
Při demontáži krycí masky rozvaděče, jsem zjistil, že veškeré nové kabelové vývody,  jsou připojeny na stávající staré jističe IJV...

TO: Miroš

Je to naprosto jednoduché.  :)
Jedná se o novou instalaci, nové kabely, nové spotřebiče...a td.
Tato nová část instalace musí být zhotovena podle současně platných předpisů (norem) a proto nelze tolerovat napojení na stávající staré jističe IJV!

Pochopitelně že musí být instalace podrobena výchozí revizí,  kde se vyjmenují závady, jako je chybějící dokumentace a pod..

Jiří Schwarz:
Citace: Štefan Beláň  26.07.2011, 20:10

nelze tolerovat napojení na stávající staré jističe IJV!

Ono je to dvousečné.
Pokud natahám nové vedení a připojím to místo "zrušeného" nebo na "stávající rezervní vývody",  představoval bych si, že mi dál platí typová zkouška rozvaděče, zatímco když vyměním "vnitřnosti" rozvaděče, asi by to chtělo novou typovou zkoušku. Na "jednom zazděném" rozvaděči? Nereálné!

Daniel Hudzík:
Pokial sa jedna iba o rekonstrukciu vedenia, zasuviek etc. napojenie na povodne istice ako velky problem nevidim. Snad len poznamka v sprave o tom, ze rozvadcac je zrely na vymenu (doplnenie RCD a pod).

Miroš Jan:
Takže páni kolegové, kolega Beláň to vystihl velice přesně.  (jednicka)
Je to provedeno špatně.  (plc)
V podstatě, jsem tu část nové elektroinstala ce, prohlásil za neschopnou bezpečného provozu. (norm)

Václav 3:
Já považuji za zásadní problém absenci proudového chrániče, nikoliv jističe IJV.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana