Proč mi nepravidelně vypíná proudový chránič?
Josef Slanina:
Tak mě obchází děs také. Pán je opravdový sebevrah.
Rád bych věděl, jak se ten překopnutý kabel opravoval. Zda žíly jen neomotal izolačkou a dobrý, nebo zda kabel zakrátil a připojil jej do čerpadla a to ještě tak, že ochranný vodič nechal o něco delší, aby v případě vytrhnutí byl ochranný vodič to poslední, co se vyrve. Určitě ne.
Takže první problém bych viděl tam v tom kabelu. Mluvím o tom proto, že když jsem byl v jednom domě montovat EZS vypadnul najednou chránič. Šel jsem zjistit co se stalo a viděl jsem ukrajince jak zahazuje maltou zeď. Ptám se ho co tam zahazuje. On že vodovodní trubky. Ale kousek je prý kabel a majitel o tom nevěděl. Tak jej překopli a omotali izolačkou. Jak na to hodil mokrou maltu, tak to vyletělo. Takže kabel se pak na dvou místech zakrátilm propojil v krabicích a bylo po závadě. Horší, kdybych tam nebyl, malta by uschla a v případě malování by se malíř pak divil.
Pokud se ale mýlím a kabel byl opraven správně, pak je zajisté problém v čerpadle. Někde nakopnuté vinutí, čerpadlo se zahřeje, zhorší se izolační stav natoli, že únikový proud dosáhne hodnoty vybavení chrániče.
Zavolejte si odborníka elektrikáře ať to zkoukne a proměří. Hlavně ale nevolejte místního Frantu z hospody. Ten hned bude hledat zásuvku bez chrániče, nebo vám odpojí na čerpadle zem a jak se to krásně točí bez výpadku.
Karel Retik:
spojil jsem to v krabici acidurka....ka bel proti kabelu do čokolády....vý vody z krabice jsem obalil nějakou asfaltovou páskou co se pak nahřívá horkovzdušnou pistolí...pora dili mi to tak v obchodě s elektro materiálem
Milan Hudec:
Acidurka+čokoláda v hlíně chová se jak svině.
Nechte si kabel napojit profesionálem za použití profesionálníc h komponentů a máte klid.
Jiří Schwarz:
Do pevné části, kde se s tím nemanipuluje bych ještě Acidurku bral, když bude dobře utěsněná, připevněná.
Ale aby někde visela na drátu, aby se s ní manipulovalo, to snad ne!
Karel Retik:
nemanipuluje.. .zahrabal jsem to do písku a přikryl cihlama ...je to vše tak 50 cm pod zemí
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana