Proč mi nepravidelně vypíná proudový chránič?

(1/5) > >>

Karel Retik:
Prosím, mám na chatě 230V220V nemáme v Česku už více než deset let!  -
dva zásuvkové okruhy.
Každý má svůj jistič.
Před vším je proudový chránič.
Mám ponorné čerpadlo myslím 1200W stále ve studni.
Když ho zapnu, tak se mi třeba po minutě vypne proudový chránič.
Když ho ihned nahodím, zase to běží třeba tři minuty a zase vypne.
Je to absolutně nepravidelný.
Zkoušel jsem čerpadlo zapojit na jiný zásuvkový okruh a dělá to to samé.
Když ale třeba vařím v konvici vodu, tak to vydrží-je ale pravda, že to neběží tak dlouho.
Zkusím na tu samou zásuvku ještě třeba nechat běžet vysavač.
Říkal jsem si, že je v háji čerpadlo, ale je mi divné, že když ho znovu hned zapnu, že běží dál, nevypne.
Nevím jestli tedy nehledám na špatné straně ... jestli není špatný proudový chránič. Dělá to přibližně od té doby, co se mi podařilo překopnout kabel na přívodu k zásuvce, na kterém je čerpadlo.
Vyhodilo to tenkrát jistič až na antoníčku u elektroměru.  
Nemůže být špatný tedy proudový chránič?
Nebo může se takto projevovat špatné čerpadlo?
Kde a jak co hledat?

Fuk Tomáš:
Proudový chránič vám říká, že je nakopnuté to čerpadlo nebo jeho přívodní šňůra (zhoršený izolační stav).
Proč tomu nechcete rozumět a hledáte chybu v chrániči, místo abyste nechal proměřit (a opravit) čerpadlo?

Vít Rotrekl:
Jak napsal kolega Fuk. problem bude v cerpadle (na 90%). Zkuste pripojit cerpadlo prodluzkou do jine zasuvky a pokud bude problem trvat tak je to jasne.

Lubomír Jindra:
... protože jak se čerpadlo zahřívá roste unikající proud až...

Karel Retik:
 (poklona) ...zkoušel jsem to i na jiný zásuvkový okruh přes prodlužku a dělalo to také....mě jen nejde do hlavy, že to ihned po zapnutí zase funguje...co může být důvodem této poruchy...aby mi opravně neřekli to je potřeba vyměnit uhlíky, tohle a tamto...já vůbec netuším, co jim říct...kde je v tom čerpadle chyba? ve vodě je už tři roky...v kuse...děkuju

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana