Má opravdu ČEZ svá pravidla pro osazení elektroměru?

<< < (3/4) > >>

ppeyrak:
Potkal jsem se s obdobným případem, 43 parcel zasíťováno na náklady obce, vše vybudováno jako na fotce, jen v těch sloupcích navíc osazeny premix desky, jističe 25B/3 a vzadu na sloupku rozvodnička a zásuvky, osazen elměr. Přípojku při prodeji parcely obec přepsala na majitele jako stavební. Jenže teď se první dům dostal do finále a při změně odběru na D45d a požadavku na dvoutarif montér čezu odstranil elměr a nechal vzkaz o závadě, že do jejího odstranění nic dál dělat nebude. Když se mi dotyčného podařilo osobně kontaktovat a dovléct na místo, řekl že závada je v přívodu do premix desky, byl proveden ze sousedního pilíře s přípojkovou skříní zemí do té premix desky, prý má být po novu kabel uložen v pancéřové trubce, aby po otevření pilířku nebyl kabel dostupný pro zřízení černého odběru  :o nu, já hlupák jsem na něj vytasil připojovací podmínky a on kontroval tím krytím dvířek  :-[ jinak prý by mu ta dvířka nevadila  :'( ten kabel v trubce je prý interní nařízení a do připojovacích podmínek to bude zaneseno časem, stejně není odvolání, takže kabel jsem umístil do trubky a dvířka opatřil těsněním a teď mě to čeká ještě 42x  :'(
PS: firma co síťování prováděla, dělala vše podle projektu z roku 2001, jenže až v roce 2009  :D ::)

Jirka Š. Svejkovský:
To je divné. Platí aktuální PP a ČSN. Nějaké interní předpisy, pokud je distributor výslovně necitoval ve vyjádření mě nezajímají. U jedné přípojky jsem v rámci dobrých vztahů ochoten ke kompromisu. Ale aby zařízli 42 přípojek...
PS: do PP jsem nekoukal, nevím, jestli to tam náhodou není.

ppeyrak:
ta zkušenost je cca 3 měsíce stará, teď tam ještě dobíhal spor o to kdo to zaplatí a nyní už je jasné, že obec, takže já mám co dělat, ikdyž příjemná práce to zrovna není

kolega říkal, že po aktualizaci PP to tam již je, já to nekontroloval

Vít Rotrekl:
Teď mě tak napadá...
Jaké jsou ty vnitřní rozměry toho výklenku? Nevešel by se tam nějaký hotový rozvaděč? rozvadč od ESTA Ivančice ER 212 NVP7P má rozměry 600x400x220 (výška x šířka x hloubka). Splínte požadavek na krytí i na to že se znemožní přístup ke kabelu pře elektroměrem. Případně bude nutné ještě doplnit nějaký kryt nebo tak něco...

Zdenek Hejčl:
Ano některé pilířky mají krycí desku oddělující přívodní šachtu od měření znemožňující manipulaci s kabelem a dají se zaplombovat. Aspoň já se s nimi setkal.... (beach)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana