Musím priestorovo oddeliť dva okruhy v jednej podomietkovej krabici?
Daniel Hudzík:
V jednej krabici sa nesmu spojit 2 rozne okruhy. Pokial mate napr. wagovkami pospajane v jednej krabici 2 kable (2L, 2N 2PE) hrozi, ze pri nejakej dorabke prepojite napr N vodic z ineho okruhu. Co moze sposobit minimalne padanie chranica a nebudete vediet preco alebo tiez nebezpecny stav, kedy v rozvadzaci odpojite nejaky okruh a bude na nom napatie (lebo v krabici ste to omylom zapojil z "toho druheho". Obecne plati kolko okruhov, tolko krabic.
Petr Zaa:
To ne spojil jsem jeden kabel (např. 3x2,5) každou žílu zvlášť 3x 2wagovkou, jen jsem je znovu spojil a nevidím důvod, proč by mělo být napětí v jiném okruhu, nebo padat chránič. Jen jsem prodloužil kabely, každý zvlášť.
Hugo K.:
Pokud ta krabice,ve které jsou svorkovány z nějakého důvodu dva různé okruhy, je v instalaci "vyjímkou potvrzující pravidlo" tak :
-když to nebudete na potkání každému vyprávět, ........
-pokud jste puntíčkář,můžete přes ty dvojice či trojice svorkovaných vodičů navléci prstýnek z bužírky,pro každý obvod jinou barv. Na vnitřní stranu víčka můžete fixem nakreslit legendu, abyste ulehčil práci budoucím.
-když se v té krabici nebudete zbytečně šťourat,v klidu a pohodě zemřete třeba na infarkt,nikoliv po zásahu el. proudem.
Martin H.:
Dnes pršalo, miesto výletu som bol na stavbe. Takto to dopadlo. Dúfam, že nebudem doživotne vylúčený z klubu....
Jiří Schwarz:
Když budu radikální putíčkář, zeptám se jak se pozná který N patří ke kterému L.
Nebo se to v případě oprav, úprav musí celé vytáhnout z krabice a "jít po drátech"?
I když to nevypadá nejhůř, pořád to beru spíše jako "nešťastné řešení".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana