Jaký použít průřez vodiče na propojení PE a N můstku?

<< < (5/11) > >>

Pavel Horský:
Citace: Milan Karvánek  03.07.2011, 00:20

(jednicka) naprostý souhlas, proboha proč pořád musí tyhle diskuse sloužit jako doškolovací kurs pro amatéry, ignoranty a rozumbrady?  (zle)
Pro původního tazatele > pokud jste laik, tak nic nezapojujte, pokud jste elektrikář, nastudujte si patné ČSN, pokud jste zaměstnanec konzultujte své pochybnosti se svým nadřízeným vedoucím pracovníkem co má jistě §8, pokud jste živnostník objednejte se na konzultaci v nejbižším živnostenském společenstvu.

(jednicka) (poklona)  Svatá pravda Milane.

Jaroslav Hasala:
Nemyslím si, že by v tomto případě bylo všechno naprosto jasné.
I z dosavadních příspěvků je zřejmé, že není žádné jednoznačně dané řešení.
V normách ČSN také žádné jednoznačné řešení nenajdeme, ostatně jako u mnoha jiných případů.
Z posledních obrázků se mě osobně více líbí řešení na obrázku č. 1, i když řešení na obrázku č. 2 také není úplně špatně a podle mého soudu by se to takto dalo také provozovat.
Osobně bych také nebyl proti sloučení sběrnic PEN a PE.

Miroš Jan:
Citace: Milan Hudec.  03.07.2011, 08:05

Jaké konkrétní nebezpečí v tomto jednoduchém případě vidíte?
Vytvořit navíc dva spoje kvůli dvěma vodičům na pomocných svorkovnicích PE a N mě přijde nedůvtipné.

To co vám přijde nedúvtiupné, já považuji za standard.
Dál se o tomto nemíním bavit, obzvlášť s někým, kdo se ani nedokáže řádně identifikovat,a schovává za nickem.!

Milan Hudec:
Citace: Miroš Jan  03.07.2011, 15:39

To co vám přijde nedúvtiupné, já považuji za standard.
Dál se o tomto nemíním bavit, obzvlášť s někým, kdo se ani nedokáže řádně identifikovat,a schovává za nickem.!

No já měl alespoň technický argument proč to dělat tak a tak, vy přesto, že máte identifikaci jste žádný nedodal.
Nic ve zlém, ale v hospodě pokud někomu dojde argumentace a začne se schovávat za to, že je tam štamgast???

Jakub Janda:
p. Hasala dávám  (jednicka) - vás si ždycky rád přečtu.

mohu se zeptat p.Karvánka, proč se vůbec zapojuje do diskuze, když má pocit, že diskutující je ignorant, amatér a rozumbrada ? Navíc onačení někoho tímto způsobem odporuje pravidlům disk. fóra, paragr. 6 KOMUNIKACE s diskutujícími- k ostatním se chovejte rozvážně a diplomaticky.
Pokud moderátor příspěvek schválil a poslal do fóra, máte buď diskutovat k věci nebo se zdržet diskuse.
A když už jste mě odkázal na studium platné ČSN, můžete mi prosím sdělit, které ustanovení přísl. normy tento konkrétní případ řeší.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana