Jak mám provést posouzení tepelných ztrát objektu?
Petr Makl:
Jedná se mi o přiznání sazby C45d od společnosti ČEZ. Zákazník nedosahuje na 40% hodnoty jističe, tak si nechal vypracovat výpočet tepelných ztrát objektu dle připojovacích podmínek ČEZ. Jedná se o místnost technologie, kde je vypočtena tepelná ztráta na 665W v místnosti je instalován přímotop o 2kw. Místnost je spíše chlazena klimatizací.
Nevím, jak posoudit, jestli vypočtená tepelná ztráta je vůči přímotopu dostačující. Proto nevím, jestli na toto podepsat revizi zapojení.
Fuk Tomáš:
Předpokládám, že jste revizní technik elektro, nikoli pracovník ČEZ Distribuce.
Pokud vím, kontrolu splnění podmínky dostatečného výkonu přímotopu pro přiznání sazby C45d provádí ČEZ Distribuce, nikoli Vy. Nebo se po Vás výslovně ve formuláři požaduje, abyste to posoudil?
Petr Makl:
Přihlášku nepodávám já, po mě chtějí potvrdit revizní zprávu s větou " Přímotopy dle bodu 6. podmínek distribuce sazeb. Výkon tepelných spotřebičů odpovídá tepelným ztrátám objektu." Výpočet telených ztrát jsem dostal. Ale nevím jak zjistit zda instalovaný přímotop 2kW skutečně odpovídá zmíněným ztrátám.
Fuk Tomáš:
Pokud je příkon přímotopů větší, než vypočtená tepelná ztráta, pak odpovídá tepelným ztrátám objektu.
Máte ten výpočet tepelných ztrát od autorizované osoby? Třeba z projektové dokumentace pro realizaci stavby, z energetického pasportu budovy... (aby byl nezpochybnitel ný).
Petr Makl:
Mám. Jedná se mi o to, aby mě nikdo nemohl popotahovat v budoucnu. Jde o místnosti pro provoz telekomunikace a majitel chce snížit náklady na provoz. Došel k závěru, že posouzením tepelných ztrát splňí í podmínky distribuce a může zažádat o změnu sazby. A to je jednou z cest jak ušetřit. Odběr instalovaných zařízení je cca 50mw za rok. Myslím že se jedná o celkem vyčůranost provozovatele je to jeho věc. Já pro ně dělám poměrně dost práce takže jsem v pozici, že nemohu odmítnou revizi napsat chci mít ale jistotu, že nedělám nic v rozporu s připojovacími podmínkami a nemůže se stát, že po mě bude někdo vymáhat možné budoucí ztráty.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana